Sabahları Erken Uyanmak
104 görüntüleme
R
Reyhan A.
30 Eylül 2025 13:08
Bebeğim 8 ay 23 günlük. Preeklemsi kaynaklı 37+1 haftalık doğum.
Gece uykusuna saat 20-21 arası geçiyor genelde. Bazen 22 de uyuyor Bazen 20 de ama genellikle 20-21 arası
Sabahları 5-6 gibi tamamen uyanıyor. Nadiren de olsa 7 gibi uyandığı oluyor ama genellikle 5 de veya 5.30 da uyanıyor.
Gece ara uyanmaları oluyor ama erken uykuya dönebiliyor.
Sabah erken uyandığı için gündüz saat 8 de ilk gündüz uykusunu yapıyor. 12 gibi 2. Uykusunu, 16.30 gibi 3. Uykusunu yapıyor.
Uykuları genel de yarım saat 1 saat arası değişiyor. Birinde yarım saat uyudu ise bir sonrakide 1 saat veya 1 buçuk saat uyuyor.
Sabah erken uyanmasını nasıl düzeltebilirim? Veya bu durum normal mi?
Gece uykusuna saat 20-21 arası geçiyor genelde. Bazen 22 de uyuyor Bazen 20 de ama genellikle 20-21 arası
Sabahları 5-6 gibi tamamen uyanıyor. Nadiren de olsa 7 gibi uyandığı oluyor ama genellikle 5 de veya 5.30 da uyanıyor.
Gece ara uyanmaları oluyor ama erken uykuya dönebiliyor.
Sabah erken uyandığı için gündüz saat 8 de ilk gündüz uykusunu yapıyor. 12 gibi 2. Uykusunu, 16.30 gibi 3. Uykusunu yapıyor.
Uykuları genel de yarım saat 1 saat arası değişiyor. Birinde yarım saat uyudu ise bir sonrakide 1 saat veya 1 buçuk saat uyuyor.
Sabah erken uyanmasını nasıl düzeltebilirim? Veya bu durum normal mi?
H
Hilal S. G.
30 Eylül 2025 13:27
Benim 1 yaşında aynı sorun birkaç aydır bende de var.ortalama akşam 9da uyur ve sabah 5-6da hiç değişmez uyanır. Biraz araştırma sonucu sallanarak veya emerek uyumaya alışmış bebeklerin bu şekilde olduğunu okudum. Uykuları hafiflediği zaman yine aynı desteği beklemelerinden dolayı. Uyku eğitimi verince düzelenler olmuş. Ben henüz yapmadım. Doğru bir yaklaşım mı bilemiyorum ama paylaşmak istedim.
R
Reyhan A.
30 Eylül 2025 15:39
Hemen emzirsem de uyanıyor tamamen. Sirkatin ritmi kaynaklı diye düşünmüştüm yaz aylarında güneşle beraber uyanma gibi ama artık hava da karanlık oluyor bilemedim. Beni zorlasa da tek derdimizbu olsun
C
Ceren K.
30 Eylül 2025 15:55
2 yaştan bildiriyorum aynı sorun bizde de var. Hemde nerdeyse gece uykusu kavramı oturduğundan beri bu şekilde diyebilirim. Oğlum her akşam 21de yatıyor. Bazen deliksiz uyuyor bazen 1-2 kere kalkıyor ve su içip tekrar uyuyor ama sabah en geç 6.30 ayakta. Kendi doktoru daha geç kalksın istiyorsan daha geç yatır,o kadar uyku yetiyordur adama dedi ama denemedim acikcasi.
R
Reyhan A.
30 Eylül 2025 17:18
Tünelin ucunda ışık yok anlaşılan :) Büyüme hormonunun salgıladığı saatlerde uyuması gerektiği için geç yatırma fikrine sıcak bakmıyorum. Bir de geç yatacaksa o saate kadar huzursuzlanır iyice
C
Ceren K.
30 Eylül 2025 17:25
Katılıyorum. Bir de eşimle oturup 1-2 bölüm dizi izleyecek vakti anca oğlan o saatte yatınca buluyoruz. Geç yatarsa vay halimize 🤣 zaten dediğiniz gibi muhtemelen dayanamaz.
R
Rabia G.
30 Eylül 2025 17:51
Bizde de aynı durum var uykusu geldiği an gözümüzün yaşına bakmıyor sabah 6.30 6.20 ayaktayız yanıma alıp sarılıp uyuyabilirsek yarım saat ne mutlu bana