Sabah 5ten Sonra Kendini Uyandırmaya Çalışıyor

91 görüntüleme
B

Busem K. ..

23 Eylül 2025 05:24
Merhaba kızım 5,5 aylık. Uykuları düzenli herhangi bir aksama da yok ancak her sabah saat 5 ten sonra sürekli dönme, göz kaşıma, emzik atma gibi hareketler yapıyor. Bunları yaparken o uyuyor ama ben uyuyamıyorum. Sabah da 7,5 gibi uyanıyor. Bunu neden yapiyor nasil çözeceğim, sadece bunun icin uyku egitimi almak istemiyorum. Diğer her sey yolunda çünkü.
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

23 Eylül 2025 06:32
Merhaba 🌼 Bu döneme ait bir uyku gerilemesi veya uyku döngüleri arasındaki geçişler olabilir. Bebeğinizin bu saatlerde yaşadığı huzursuzluk ve hareketlilik, uyku döngüleri arasındaki uyanıklık anına denk geliyor olabilir. Göz kaşıma, emzik arama gibi hareketler aslında uykuya tekrar dalmak için yardım istediğini gösterir.B u duruma yönelik olarak, öncelikle bebeğinizin uyku ortamının karanlık ve sessiz olduğundan emin olun. Sabahın erken saatlerinde aydınlanan oda, bebeğinizin uyanmasına neden olabilir. Bu saatte uyandığında hemen kucağınıza almak veya emzirmek yerine, onu yatağında sakinleştirmeye çalışın. Hafif dokunuşlarla veya fısıltılı bir sesle tekrar uykuya dalmasına destek olabilirsiniz. Bu süreçte sabırlı olmak ve tutarlılıkla hareket etmek, bebeğinizin bu erken uyanıklık alışkanlığını değiştirmesine yardımcı olacaktır.
B

Busem K. ..

23 Eylül 2025 06:39
Merhaba Fatma hanım, dönüşünüz cok kıymetli teşekkür ederim. Aslında bahsettiğiniz tüm uyku hijyenleri var.oda sıcaklık ve nem de dahil kontrol ediyorum. Oda karanlık, aydınlık bir ortam yok, hic kaldırmadan pıt pıt yapıp bazen piş pişliyorum. Alışık olduğu ninniyi kısık sekilde acıyorum eğer sakinlemezse, olmazsa beyaz gürültü ekliyorum. Ancak tüm yollarda başarısızım. Bu dönemdeki uykusuzluk beni çok yoruyor artik adim atmakta zorlanıyorum. Çünkü 2 saat uyusun diye nöbet tutuyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir