Sababa Karşı Uyanma

141 görüntüleme
E

Ezgi B.

16 Eylül 2025 19:05
8 aylık ikizlerimden biri sabah 5 gibi uykusunda ağlıyor iç çekiyor sonra uyanıyor korkmul gibi. Bazen kucağımda tekrar uykuya dönüyor ama bazen dönemiyor sabah olmuş gibi güne başlıyor. Ama uyusa bile bir şeyden korkmul gibş iç çeke çeke uyuyor. Var mı böyle bir durum yaşayan. Neden oluyor olabilir?
Mihra i.

Mihra i.

16 Eylül 2025 19:10
Merhaba diş ağrısından dolayı bazen öyle ağlıyor olabilirler benim kızım diş çıkarma sürecinde öyle ağlardı belki ondan olabilir.
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

16 Eylül 2025 19:12
Gün içinde fazla uyarana maruz kalan bazı bebeklerde bu tarz uyanmalar uyku sorunları olabiliyor. Her çocukta yaşanmayabilir ama kendi çocuklarımda da tecrübe ettim, kalabalığa farklı ortamlara girdiklerinde geceleri tarif ettiğiniz gibi uyku bölünmeleri oluyordu. Sizde gün içini gözlemleyerek takip edin, bu tarz bir durum değilse diş ve sindirim sorunları da olabilir.
E

Ezgi B.

16 Eylül 2025 19:24
Önce diş mi dedim ama alttan 2 dişi çıktı sancılar hala devam eder mi acaba? Bir de hep aynı saatlerde oluyor. İşe de gidiyorum çok yorucu oluyor sabah o kadar erken kalkmak. Şu sıralsr genelde evdeyiz farklı bir şey de yapmadık.
E

Elif D.

Psikolojik Danışman

16 Eylül 2025 19:28
Karartma perde kullanıyor musunuz? Melatonin hormonunun sağlıklı salgılanması için oldukça önemli.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

16 Eylül 2025 19:30
Ezgi hanım diş ağrısı muhtemelen, uyku hafif faza geçerken böyle ağrı duyulma artar. Ya rüya öğünü ya uyarma ( sırtını o uyanmadan sıvazlama ) yapabilirsiniz veya uyku arkadaşı gibi bir yardımcı ile sizden başka bir destekle uykuya geçiş yapabilirsiniz.
Ben hiç birini yapamadım mesela böyle dönemlerde, kucakta gezdik 🥲
Çok normal ve eğer uyku hijyeni açısından sıkıntınız yoksa geçici bir süreç olduğuna odaklanın.
E

Ezgi B.

16 Eylül 2025 20:11
Evet karartma perde ve panjur var odalarında. Desteksiz de uyuyor aslında. Umarım geçicidir dediğiniz gibi de yapmaya çalışacağım. İkiz olunc bazen diğerini de uyandırıyor o kötü oluyor maalesef
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

16 Eylül 2025 20:30
Çok haklısınız ama diş fizyolojik ağrı diyebileceğimiz bir süreç, tatsız ama tamamen geçirmek imkansız. Neyse ki ara ara nüks eden bir ağrı diyelim, süreçte mümkün olduğunca profilimde diş çıkarma başlığı adı altında yazdığım şeyleri yapmayı deneyin 🙏🏼 çok zorlanıyorsanız diş granülleri veya jellerinden faydalanın ancak içeriğine dikkat edin 🍀
İkiz bebekler ile bu süreç çok daha zor o yüzden sizin için konforu ne arttırırsa onu deneyin mutlaka 💕
E

Ezgi B.

17 Eylül 2025 17:38
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim Nazlı Hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir