Rota ve Menenjit Aşısı Sonrası Sürekli Ikınma
190 görüntüleme
M
Mervee
17 Eylül 2025 17:31
Bebeğim 3 aylık oldu doktorun önerisiyle rota ve menenjit yaptırdık bugün. Rota ağızdan verildi menenjit aşı şeklinde yapıldı. Bebeğim ateşlendi ama zaten söylenmişti ateş olacağı. Ama sürekli ıkınıyor karnına masaj yapıyorum gazını çıkarıyor ama ıkınması geçmedi sürekli ıkınıyor gibi ses çıkarıyor normal mi?

Ayça K. A.
Hemşire
18 Eylül 2025 01:31
Ikınıyor mu inliyor mu acaba ? Menenjitler sonrası halsizlik çok normal ve bebekler inleme sesi çıkartabiliyorlar ateş için Calpol ya da paranox s fitil gibi bir ilaç verdiyseniz rahatlar ve güzel bir uyku çeker. Beslenmesini takip edin beslenme sıkıntıya girmediği sürece bir sorun olmaz
M
Mervee
18 Eylül 2025 09:33
Yok kakasını yapamıyor gibi inliyor 2 gün oldu daha kakasını yapmadı. Ikınması geçti ama bu seferde besledikten sonra kusuyor pütürlü kesik süt kıvamında kustu bir iki kere en son d vitamini verdim emzirdim 1 saat sonra sarımsı yoğun bi kıvamda kustu normal mi? Huysuz ama emiyor beslenme reddi yok halsizlik yok ama normalde çok güler yüzlü ama şuan çok az gülüyor asık suratlı ve mızmız

Ayça K. A.
Hemşire
18 Eylül 2025 15:57
Aşıdan sonra 3-4 gün kadar huzursuzluk, huysuzluk , inleme gibi şeyler normal. Ama kusma şiddetli ve sürekli olursa lütfen zaman kaybetmeden bir hekime danışın
M
Mervee
18 Eylül 2025 19:55
Bugün kakasını yaptı ama her mamadan sonra kusuyor hemen sonra değil bir iki saat sonra kusuyor bugün aşının ikinci günü ateşlenmesi geçti sadece bacağında kızarıklık var ama kusması yoğun kıvamlı şekilde normal mi
M
Mervee
18 Eylül 2025 19:55
Normalde de beslenmeden sonra fazlasını kusuyordu ama az az kusuyordu

Ayça K. A.
Hemşire
5 Ekim 2025 13:49
Aşı 5 gün kesmez iştahı altında yatan başka bir şey olmalı muhakkak bebeği görmeden konuşmak anlamsız olur dilerseniz hekiminizle bir değerlendirin çok daha sağlıklı olacaktır