Rota ve Menenjit
251 görüntüleme
K
Kübra T.
1 Eylül 2025 09:49
Bebeğim 10 haziran 2025 doğumlu. 13 ağustos günü yani 2 ay 3 günlükken 2.ay aşılarımızı olduk. Rota ve menenjit aşılarının dozları için hangi aylarda ve aralarında ne kadar zaman farkı olacak şekilde nasıl bi takvim oluşturmalıyız?
Şimdiden teşekkür ederim
Şimdiden teşekkür ederim
V
Vahide N. A.
1 Eylül 2025 10:19
Aynı gün doğumluymuş bebeklerimiz rota için 7eylül son gün demişti sağlık ocağındaki hemşire hemen aile hekimliğinizi arayın yaptırın menenjit aşısı da 2 farklı şekilde yapılıyormuş bir türü ilk 3 ay diğer türü 2. 3 aylık dönem olarak rota ben yaptırdım geç kalmayın sonra dönüşü yok
V
Vahide N. A.
1 Eylül 2025 10:21
Bu planlamayı doktorunuz ve aile hekimliğinizin yapması lazım eğer yapmıyolarsa anında değiştirin bende kendi çabamla öğrendiğim için doktorumu değiştirdim çarşamba yeni doktora gidicez inşallah günler ve süre çok önemli doktorunuzun 2. Ay kontrolünde detaylı bilgi vermesi lazımdı sırf bu yüzden 1 aydır nerdeyse doktor araştırıyorum

Hanife G.
1 Eylül 2025 11:00
14 haftalık olmadan rota yapılması gerekir. Menenjit içinde doktor planlama yapar sağlık ocağı aşılarının olmadığı aylara koyuyolar genellikle menenjit aşılarını 3.ayda başlanıcaks ilk doz menenjit 3-5 ve 11. aylarda. 5. Ayda başlanıcaksa 5-7 ve 13. Aylarında diye biliyorum bizim ilk doz menenjit 5 aylıkken yapıldı şuan 2. Dozunu yaptırıcaz nasipse 7 aylık olduk. Tabi yine de en iyi planlamayı doktorunuz daha iyi bilir

Azer ..
2 Eylül 2025 12:13
Bebeğim 13 haziran doğumlu bız geçtiğimiz cuma rota aşımızın ilk dozunu olduk.Rutin muayenemiz için gitmiştik.Doktorumuz şuan salgında artış var üzerine de okullar açılıyor dedı.Gelmişken yapalım dedı.Evde de ıkı abimiz var okula gidiyor
H
Hatice B. K. ..
2 Eylül 2025 14:24
Rota aşısı için doktorumuz 28 gün geçmesi gerekmez BCG aşısı deri altına rota ağız yoluyla veriliyor dedi birde 105 gün olmasına az kaldı oğlumun yaptırmalımıyız yoksa beklemeli miyim şuan iki aşı arası 21 gün oldu lütfen dönüş yapabilir misiniz?
V
Vahide N. A.
2 Eylül 2025 18:58
Hatice hanım ben aşılardan bir hafta sonra yaptırdım geç kalmadan yaptırın bence bizde ishal bile olmadı
H
Hatice B. K. ..
3 Eylül 2025 05:44
Çok teşekkür ederim zaten doktorumuza güveniyorum ama ebemiz iki canlı aşı arası 28 gün olmalı falan diyince iyice aklım karışmıştı çok teşekkürler
V
Vahide N. A.
3 Eylül 2025 07:16
Rica ederim bana da aynı şey denilmişti ama şükür bişey olmadı kalbinizi bozmayın şifa olsun evlatlarımıza🌸
H
Hatice B. K. ..
3 Eylül 2025 21:30
İnşaAllah Rabbim evlatlarımızı korusun çok sağ olun