Rota Aşısı Konusunda Kararsızım

211 görüntüleme
Ş

Şefika N.

10 Ekim 2025 14:19
Merhabalar, bebeğimin boy kilo kontrolü için sağlık ocağına götürdüğümde ebe ve aile hekimimiz rota aşısını önermediklerini, zaten ölümcül bir hastalık olmadığını ve aşının canlı aşı olmasının bebeğime gereksiz yüklenecek mikrop olduğunu, zaten bebek olduğu için sosyal akran iletişimi olmayacağı için aşının gereksiz olduğunu dile getirdiler. Ben yaptıracaktım sadece ne zaman yaptırmamı tavsiye ettiklerini sormuştum ama böyle bir cevapla karşılaşınca kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Ekim 2025 14:31
Rota aşısı rota virüsten korur bebeğiniz ummadığınız bir yerde virüse yakalanır ve şiddetli ishal olursa sıvı takviyesi de yetersiz kalırsa dehidratasyondan hayatını kaybeder. Yani ölümcüldür.
G

Gülten .. g. ..

10 Ekim 2025 14:47
Ben yaptırdı ve çok pişmanım bebeğim 10 saat beslenmek istemedi inledi durdu bize yan etkisi çok fazla oldu
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Ekim 2025 14:57
Rota aşısı ağızdan damla şeklinde uygulanıyor inleme ağrı vs yapmaz başka bir şeyle denk gelmiş olabilir mi ?
E

Esra ..

10 Ekim 2025 15:28
Biz rota aşısı yaptırdık hiçbir yan etki de görmedik, çevremdeki çoğu kişi de öyle. Bilginize
A

Ayşegül Ü.

10 Ekim 2025 15:33
Şefika hanım,oğlum(3 aylık) bugün rota aşısı oldu. Hem kendi çocuk doktorumuzun hem de 2.ayda kontrole gittiğimizde aile hekimimizin de önerisiyle. Osman hocanın rota aşısı konusundaki videosunu bırakıyorum, karar tabi ki sizin, ama yaptırırsanız çocukluk ölümcül bir virüse karşı bağışıklık kazanacak ve virüse yakalansa bile ayakta atlatacaksınız, ama aşılanmazsanız hastanede yatarak tedavi olacaksınız. Hemşire bugün ağzından aşıyı verirken tatlı bir tadı var çocuklar seviyor genelde dedi, hakikaten de oğlum zorlanmadan içti. Şu an için çok şükür bir yan etkisi yok, rutindeki gibi.
S

Seren A.

13 Ekim 2025 16:18
Merhaba bebeğim 9 aylık ve 3 ve 5. Ayda iki doz yaptırdık bizim doktorumuz kesinlikle önerdi zaten ağızdan içtiği bir aşı zor olmuyor sadece bebek diye düşünmemek lazım bizim arkadaşımızın kızı yakalandı ishalden sıvı kaybı yaşayıp günlerce hastanede kaldı gerçekten çok tehlikeli bir hastalık son karar sizin tabiki
A

Ahsen B.

14 Ekim 2025 09:57
Benim ablam doktor yiğenim rota virüsüne yakalandı ve bilinçli bir annesi olmasına rağmen bir hafta hastanede yattı. Ben önemli olduğunu düşünüyorum ve kendi bebeğime yaptırdım bi yan etkisi olmadı
T

Tülin T. ..

18 Ekim 2025 12:09
Hasta olup olmayacağı kesin değil tbi, ama hasta olup da hastaneye yatıp o kadar eziyetçekme olasığını göze alamadığım için yaptırdım, herhangi bir yan etki görmedik. Ağızdan damla şekilde yapıldı. Herkese aynı etkiyi yapacak diye birşey yok tabi belki yan etki sizde gösterir ama gösterse bile hastalandığında yaşayacağınız kadar kötü olmayacağı kesin. Özel aşı , karar sizin :)
Ş

Şeyma D.

18 Ekim 2025 12:54
Yıllar önce yeğenim, bir kaç ay önce de arkadaşımın bebeği 2 yaşında rotaya yakalandı ve günlerce hastanede yatmak zorunda kaldı. O günlerine şahit olduğum için bebeğim doğduğunda 3.ayında rota aşısını yaptırdım. Hiçbir yan etkisi de olmadı bizde. Şimdi 5.ayına giriyor, 2.dozu da yaptıracağım. Güvenebileceğiniz farklı bir hekime de danışarak soru işaretlerinizin yanıtlarını alabilirsiniz.🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir