Relaktasyon Süt Gelir mi
111 görüntüleme
M
Merve G.
13 Ekim 2025 08:05
merhaba benim bebegim 5 ay 8 günlük ilk 2.5 ay sadece anne sütü memeyle beslendi dha sonra ameliyat sürecim oldu safrakesemi aldırdım o dönemde antibiyotikler vs derken mama takviyesiyle devam ettik sonra meeme reddi yasadık fakat geceleri emiyordu yine zar zor derken sütüm git gide azaldı son 1.-1.5 aydır hiç emmiyor en son 1 ay önce sagımla max 10 ml geliyordu bi cocuk dr una gösterdm asla artmaz boşuna ugrasma dedi ve sagımı bıraktım fakat şimdi bir aydır sagım bile yapmamama ragmen sıkınca süt geliyor diye sagmak istedim ilk defa 2 gün önce sagdm ili memeden 30 ml e yakın süt geldi o günden beri düzenli sagım deniyorum ama bidaha o kadar gelmedi hep damla damla geliyor makineyle bu süt artar mı sizce
B
Betüllll
13 Ekim 2025 08:23
Tabiki artar süt arz talep ile iliskilidir.Nekadar emzirir ve sagarsanir yeni sut olusur memedeki sut bosalmadan tabiki sut uretimi artmaz.ne zaman sagdiginiz da onemli sabah saatlerinde fazla aksama dogru azalir bir de sagdiginiz miktardan daha fazla emer bebek yani soyle ifade edeyim 30 cc geldiyse sagimda bu demek olmuyor ki memede 30 cc var bebek dahasini alabiliyor pompayla da iliskili
M
Merve G.
13 Ekim 2025 08:47
Ama bir ay sağım yapmamışken ilk sagdıgımda toplam 30ml kadar geldi o günden beridir her sagimda sadece 1.02 damla 1.02 damla görüyorum bebek zaten asla emmek istemiyor sağımla arttırmaya çalışıyorum
B
Betüllll
16 Ekim 2025 19:27
Bebegin kilo aliyorsa zaten yeterlidir ve gunde 5/6 bez değiştiriyorsaniz yine yeterlidir sutunuz .humana emziren anne cayini tavsiye ederim gunde iki kere icin emzirmeye ara veren anneler genelde arttigini soyluyorlar. Memede sunmus gibi hissiyat oluyor ilk zamanki gibi doluluk olmuyor olabilir bu azaldigi anlamina gelmez sadece vucut artik bebeginihtiyaci kadarini uretiyor. meme ucu tam yerlesmemeis oldugunda da cok çekim yapilmiyor makinede. Bu arada gece sagimlarda dusuk sut olabilir bu cayla birlikte gunduz sagimlarda sutunuz artar diye düşünüyorum
B
Betüllll
16 Ekim 2025 19:31
Gunde 5/6 bez degistiriyorsaniz sorun yok bebegin gazi oldugunda da emmeyebiliyor ama 3 aylik diyorsunuz gaz sonurununun azalmis olmasini bekleriz.
M
Merve G.
17 Ekim 2025 18:12
Tamamen mamavebiberonla besleniyor memeye gelmeyi asla kabul etmiyor ama teşekkür ederm deneyecegm