Reflü

192 görüntüleme
Hatice G.

Hatice G.

9 Ekim 2025 16:36
Bebeğim 56 günlük yaklaşık 1 hafta önce Reflü teşhisi konuldu. Gastrotuss şurup başladık ama reflü maması kullanmıyoruz. Hıçkırık çok oluyor ve karnından sürekli gurultu sesi geliyor. Reflüden mi kaynaklıdır gurultu sesi yoksa bağırsakla mi ilgilidir?
E

Esma T.

9 Ekim 2025 17:14
Benim de bebeğim 2 buçuk aylık ve reflü teşhis konuldu sizin kullandığınız ilaçtan kullanıyoruz artı kilo kaybetmesin diye günde bir ya da iki gün mama veriyorum karın gürültüsü falan normal bizde de aynı şekilde var kustuktan sonra da hıçkırık tutuyor
Meltem G. Y.

Meltem G. Y.

11 Ekim 2025 07:09
Merhaba benim bebeğim 5 aylık , 4 üncü ay itibariyle sürekli fışkırırcasına yediğini kusuyordu başta önemsemedim fazlasını çıkarıyor diye düşündüm aylık kontroldereflü tanısı kondu normalde ayda 800 900 gr kilo alan bebeğim sürekli kustuğu için 150 gr almış çok üzüldüm aç olsa ağlar aç değildi karnı doyuyor fakat hemen kusuyordu anne sütü alıyor sadece geceleri 1 ogün mama veriyorum. ilaç tedavisine başladık inşallah geçer ve hızla kilo alır bu durumu yaşayan var mı lütfen bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Hatice G.

Hatice G.

11 Ekim 2025 07:48
Merhaba. Biz ilacı kullanmaya başladıktan sonra 6 günde 150 Gr aldı. Çok iyi değil kilo alımı ama ilk reflü teşhisi konduğunda 20 günde 300 gr almıştı o yüzden şimdi gelişme var.Biz anne sütü+mama şeklinde besleme yapıyoruz ama reflü maması kullanmadık henüz. Anladığım kadarıyla siz daha çok anne sütü ile besleme yapıyorsunuz benim tecrübelerimi sorarsanız kendi beslenmenize çok dikkat edin aşırı yağlı ve gazlı gıdalardan uzak durun çünkü bebeğiniz sizin sütünüzden alır. Emzirdikten sonra hemen yatırmayın mutlaka gazını çıkarın. Günde 1 kere mama veriyorsanız eğer doktorunuzda size söylediyse anti reflü maması kullanabilirsiniz. Çünkü reflü mamalar daha koyu kıvamlı oluyormuş kusmayı engelliyormus ve bebeği tok tutup kilo almasına yardımcı oluyormuş. Eczanelerde satılıyor bildiğim kadarıyla. Bende çok üzülmüştüm ilk duyduğumda ya kilo alamazsa diye ama şurup fayda etti. İnşallah sizin de düzelme olur. Ama siz kilo alsın diye her duyduğunuzu denemeyin mutlaka doktora danışın. En doğrusunu o bilir sonuçta.
E

Ebru G. ..

8 Kasım 2025 15:32
Bana yardımcıolabilir misiniz? Bu sabah fiskirircasina kustu ama kilo alımı şu ana kadar iyi kustultan sonra hıçkırık kendeni geriye itmesi var. Ama kilosunda problem yo iki aylık 6500 kiloda bu reflü mü? Boğaz hırıltısi var genzi dolu
E

Ebru G. ..

8 Kasım 2025 15:34
Doktor randevusu aldım bakalım hafta da kilo alımı var mı yok mu beli olur mu
Hatice G.

Hatice G.

8 Kasım 2025 16:01
Bir iki sefer fışkırır derece kusmadan reflü olup olmadığını anlamak zordur. Belli bir süre kusmaya devam eder ve kilo alımı durursa reflü demektir. Benim bebeğim 20 günde 300 gr almıştı ve şuan 3 aylık 5 kg. Yani kilo alamadığı ve kusması devam ettiği için reflü tanısı konuldu. Sizin bebeğiniz 2 aylık olmasına rağmen 6500 gayet iyi bir kilo. Dediğim gibi reflü başlangıcı olabilir ama bunu kilo almamaya başlarsa kusmalar devam ederse anlarsınız o zaman şurup ya da başka bir şey önerilir. DDoktorunuzla görüşün mutlaka o daha iyi bilgi verecektir.
Hatice G.

Hatice G.

8 Kasım 2025 17:00
Hırıltı ve doluluk fark ediyorsanız burnunu serumla temizleyebilirsiniz çünkü bebekler belli bir zamana kadar sadece burnundan nefes alıp veriyorlar burnu tıkalıysa hırıltı yapıyordur. Dediğim gibi serumla temizleyebilirsiniz burnunu. Zaten doktor muayenenizde varmış o zaman da ciğer ve boğaz kontrolü yapar hırıltı için.
E

Ebru G. ..

9 Kasım 2025 09:25
İşte doktorum haftaya geldedi ama özelikle sabaha karşı bu üç gün oldu uykuda yutkunurken zorlanıyor sağlık ocağı doktoru boğazda tahriş var dedi hala süt verdikten sonra kusması olması beni biraz düşündürdü bilmediğim için ve burada yaşayan bayan arkadaşlar bilir diye paylaştım kusması tazikli su gibi sadece sabahları var
E

Ebru G. ..

9 Kasım 2025 09:28
Dediğiniz gibi başlangıç olabilir mi sanki karnında şu ana kadar ses yoktu bu üc gündür var kilo geçen hafta buydu eğer sabitseveya gerileme varsa reflü diyebilir miyiz
E

Ebru G. ..

9 Kasım 2025 09:33
Birde şöyle bir yazı okudum 9-12. Haftalar arası reflünun en tavan olduğu haftalarmıs doğru mu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir