Pütürlü Gıda

117 görüntüleme
M

Melike M.

17 Eylül 2025 11:48
Selam anneler bebegim 13 aylık ancak bir türlü pütürlü yemeye alistiramadim öğürüyor kusuyor ya fa ağzından atiyor 6. Ayindan beri gida reddi var yemeğeikgili degil alıp ağzına götürmez isirmaz yemez kaşığa ağzını kapatır eliyle açığı püreyle pürüzsüz çorbaya kapatmaya çalışıyorum nasil alistirabilirim bu süreç nasıl atlatır
M

Melike M.

17 Eylül 2025 18:53
Yani bir cevap yazan yokmu
S

Sifa D.

17 Eylül 2025 19:22
Merhaba Melike hanım, benim takip ettiğim beslenme terapisti şöyle öneride bulunmuştu, örneğin muhallebi tarzı bişi verdiniz içine Hindistan cevizi tozu ya da toz halinde kuruyemiş ile başlayın birkaç gün çocuk ince pütürlüye alıştıktan sonra dokuları giderek artırım ve büyütün yani daha iri öğütülmüş kuruyemişler gibi. Bunu denediğiniz halde hiç hiç almıyorsa bir beslenme terapisti ile görüşmenizi tavsiye ederim. Online ya da yüzyüze. Eğer çocuğunuzun duyusal hassasiyeti çoksa ekstra çalışmak gerekecektir. Sağlıkla büyütün
M

Melike M.

17 Eylül 2025 19:42
Teşekkür ederim cevizii kaju vs rendeleyerek koyuyorum onları yutuyor bir tık daha büyük şeyleri aşamadık
İ

İpek B. Z.

17 Eylül 2025 19:53
Ben karşısında ona verdiğim ayni şeyi cok lezzetli bir şey yiyormuşum gibi numara yapıyorum ve çiğneme hareketini abartarak gösterdim yerken hep, böyle ağzımı aça aça sakız çiğner gibi, taklit etmeye çalışıp öğrendi zamanla. Bir deneyin eger denemediyseniz.
M

Melike M.

17 Eylül 2025 19:57
Bizimki yutmada sorun yaşıyor
S

Sifa D.

17 Eylül 2025 20:30
Ekmek, bebek bisküvisi gibi şeyleri yiyor mu?
S

Sifa D.

17 Eylül 2025 20:34
Uzman değilim ama bir defalık da olsa bir değerlendirme alın iyi bir beslenme ve yutma terapistinden bence, ben öyle yapmıştım durumumuzu anlattım (bizim başka sorunlarımız oldu bebeğim prematüre olduğu için) o da bana kolay uygulayabileceğim tavsiyelerde bulundu ve ek gıda süresince nasıl yol izleyeceğime dair önerilerde bulundu ben de ona göre ilerlemeye çalışıyorum. Siz de en azından bir değerlendirme alın olduğunuz şehirde iyi bir terapist var ise yok ise online olarak Funda özen hanım var instagramda doğrudan beslenme ve yutma çalışıyor zaten en azından bir fikriniz olur( ücreti oldukça makul sayılır). sağlıkla büyütün.
M

Melike M.

17 Eylül 2025 20:36
Çok teşekkür ederim eline alıp yemiyor ekmek bisküvi çubuk kraker yiyor ama
M

Melike M.

17 Eylül 2025 20:37
İnstagramda çıkmadı acaba tam adı nedir
S

Sifa D.

17 Eylül 2025 22:06
Kullanıcı adı “beslenmeterapistii” şeklinde geçiyor, profilinde de oldukça faydalı bilgiler paylaşıyor. Umarım size de yardımı dokunur.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir