Psikolojisi Bitmeye Yakın Bir Anne

224 görüntüleme
P

Pınar Z.

26 Eylül 2025 21:45
Kaç kere yazdım sildim bilmiyorum. 4.5 aylık olduk, koliğiz. Üstüne diş sancıları, uykuya direnmeler,saatlerce kucakta durma isteği ve bıraktığın an ağlama krizleri nöbetleri. 25 aylık diğer kızımın sürekli yalnız kalması ve yıpranmış desteksiz yemek yemeye fırsat bulamamış bir anneyle bütün gününü dört duvar içinde geçirmiş olmasıyla başbaşayız. Geçiyor düzeliyor sürekli bunları duyuyorum ama delip geçiyor. Sanırım elli tane de çocuğumuz olsa asla anlamayacağız. Kollarım ağrısı yemek yapma telaşı birini uyutsan diğeri ayakta. Doğurmasaydın diye ortada dolaşan zihniyetler..biz beşiğe bırakıyoruz kendi yatıyor diyen şanslı ebeveynler.. say say bitmez. Bir diş sancısı neler yapabilir. Psikoloji bitirebilir..
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Eylül 2025 22:00
Hiç bitirmeyin psikolojinizi anne rahat olursa bebek rahat olur bunu unutmayın. Bol bol açık hava yürüyüşleri yapın size de iyi gelsin bebek te dursun büyük evladınız da dilediğince koştursun. Yemek yapmayıverin eşiniz anlayışlı biriyse çok daha kolay olacak tabii. Şimdi uzaktan konuşmak hoş diyeceksiniz inanın değil 6 ayına dün girmiş bir bebeğim var tariflerimiz aynı üstelik işe başladım. Hiç bilmediğim bir şehirde 2. Ayım yalnızım :) delirecek gibi hissettiğimde çılgınca dans ediyoruz oğlumla. Düşünerek sadece yıpranacaksınız bu süreçte. Oğlumu kendimle çalıştığım yere götürüyorum diye hasta edeceksin dediler ve dün hasta oldu, konuşuyorlar konuşuyorlar ama icraat yok. Boşverin konuşsunlar yorulacaksınız elbet ama her gün yeniden ayağa kalkacaksınız çünkü bu Annelik 💕
E

Emine T. ..

26 Eylül 2025 22:04
Evet şans bazen bizden yana olmuyor maalesef ki ama sen iki çocuğunu yakmadan yıkmadankimseye muhtaç etmeden tek başına büyütmeye çalışan bir ANNEsin. Yıprandığını bilmek bile bizim için bir lütuf aslında. Evet geçecek belki çok yorup geçecek ama sen iki çocuğunu aslanlar gibi tek başına büyütmüş daha güçlü bir kadın olacaksın. Ben yoruldukça bunaldıkça kendime bunu hatırlatmaya çalışıyorum.
P

Pınar Z.

26 Eylül 2025 22:18
Maalesef ne enerji kalıyor ne de heves. Bitmiş yorgun ölü bir vaziyet. Derman yok. Çünkü evde ki yorgunluk, dışarısı için kabus oluyor. Umarım her anne her kadın bu süreçleri sapasağlam atlatma şansı bulur🙏
C

Cigdem K.

27 Eylül 2025 00:43
Pinar hanim, anlattiklarinizi okurken o kadar icimde hissettim ki..ne zaman gecer bilemeyiz, ne zaman yeni normalimize alisiriz bilemeyiz. Sozde teselliler insani sinir ediyor biliyorum da. Ben de kilometrelerce uzagindayim annemin ailemin. Bebegimizi burada esimle bir basimiza birbirimize destekle buyutuyoruz. Cok zorlandigimiz zamanlar oldu, oluyor. Guclu olmak zorundayiz, size hatirlatabilecegim tek sey bu. Bebeklerimizin bize ihtiyaci var. Dussek de kalkmaliuiz
P

Pınar Z.

27 Eylül 2025 07:32
Kesinlikle öyle,en kısa zamanda herşey biter normale döneriz inşallah. 💕
M

Meltem D.

27 Eylül 2025 19:08
6. Ayda hepsi birden bıçak gibi kesilip bitecek Pınar Hanımcım üzmeyin kendinizi elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığınıza eminim.2 ay sonra ek gıdaya geçtiğinde hem büyük kızınızla daha iyi ilgilenirsiniz hem de daha rahatlarsınız emin olun.O zaman da ek gıdasorunu başlıyor ama ilk zamankiler kadar kötü olmuyor o sorunlar. Benim bebeğimde kolikti ben de illallah etmiştim ama geçiyor ve inanın unutmam dediğiniz her şeyi unutuyorsunuz.En kısa zamanda bebeğinizin gaz sancılarının ve kolik durumunun düzelmesi dileğimle.Bir de sütünüz tazyikli geliyorsa dikkat edin olur mu benim ki o yüzden çok gazlı ve kolikti
P

Pınar Z.

27 Eylül 2025 19:49
Bende hep bunları düşünüyorum ve kendimi öyle telkin ediyorum. Mesajlarınızı okurken öyle duygulanıyorum ki. Tecrübelere yaşanmışlıklara inanıyorum. Sütüm zaten kesildi gibi. Sağlık olsun ne yapalım. Güzel dilekleriniz yorumlarınız ve desteğiniz için çook teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerde en güzel en mutlu günlerinize kavuşursunuz🌸
M

Meltem D.

27 Eylül 2025 19:59
Süt kesilmesi de muhtemelen üzüntüden stresten yorgunluktan olmuştur.Bir de o aylarda oluyor sütte bişeyler benim de olmuştu.Emzirmeyi çok istiyorsanız vazgeçmeyin geceleri emzirmeye devam edin süt gelse de gelmese de çünkü emdikçe geliyor gerçekten sütünüze inanın.Benim de kesilir gibi olmuştu o dönem mamaya başlamaya çalışmıştım ama hiç vazgeçmemiştim çünkü mama kabul etmiyordu benimki iyi ki de vazgeçmemeişim günlerce saatlerce başında beklerdim uyku sersemiyle alıp emzireyim diye çünkü reddediyordu işe başladığım için.Mamayı da reddediyordu ama sütüm bitmişti artık sağdığındagelmiyordu ve bebeğe verecek sütüm yoktu mememden emmiyordu mamayı da hiç kabul etmiyordu çok stresli günlerdi.Hiç vazgeçmedim ayakta emzirirdim yürüyerek hep karanlıkta.Başka türlü asla almazdı. Bazen düşünüyorum bu kadar inat etmeme değdi mi diye.her çocuk anne sütüyle büyüyecek diye de bir şey yok mama da gayet karşılıyor ihtiyaçlarını.
P

Pınar Z.

27 Eylül 2025 20:05
Evet herşey stresten yorgunluktan. Emzirmeye devam ediyorum bırakmadım bırakmam da tabi. Takılmıyorum pek illede anne sütü diye, yettiği yere kadar. Sonra diyorum neler var bu dünyada ne bebekler doğuyor. Ama kime ne ağır gelir bilemeyiz. Sadece gerçekten yıpratıcı yorucu.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir