Prematüre Bebeklerde Uyku Gerilemesi
127 görüntüleme
D
Damla E. Y.
19 Ağustos 2025 19:41
bebeğim düzeltilmiş 2.5 aylık normalde 7-8 gibi uykuya geçiriyordum gündüz uykularıda gayet düzenliydi fakat 2 gündür hem gündüz zor uyutuyorum hem de gece 22’den önce yatıramıyorum. her günümüz aynı rutin şeyler acaba uyku gerilemesi yaşıyor olabilir mi

İlsu O. K.
19 Ağustos 2025 23:44
Merhaba; genelde 4.ay itibariyle olabiliyor 6-8 ay diye devam ediyor. Oğlumda 31 haftalık doğdu şuan düzeltilmemiş 5 aylık biz yaşamadık. Prematüre bebekler zamanında doğan bebeklere göre rutinler ve temas konusunda biraz daha hassas olabiliyor uyku rutininizi gözden geçirin, uyku hijyeninide, gün içinde uyaran çokluğuda etkileyebiliyor.. Genelde bebekler yeni bir şey öğrendiğinde ya da keşfettiğindede uyku sorunu yaşayabiliyor. Ayınıza göre gaz sancısı, reflü, odanın sıcak ya da soğuk olması, yatağının uyku düzenine uygun olmaması, açlık tokluk gibi faktörleride değerlendirin. Uyku öncesi beslenmenizde bebeğinizim gazını iyice çıkardığınızdan emin olun. Nasıl uyutuyorsunuz bilmiyorum ama temas ihtiyacıda uykuya geçmesini etkiliyebilir 🙏🏻 problemi çözemezseniz çocuk doktorunuzla görüşmenizde fayda var
D
Damla E. Y.
20 Ağustos 2025 00:11
merhaba kızım 31 haftalık doğdu genelde emerek uyuyordu o şekilde olunca 15-20 dk kucağımda dik tutup öyle yatırıyordum 1 haftadır kucağımda uyuyor pış pış yaparak uyutuyorum ya da memede. uyku hijyenine çok dikkat ediyorum muhtemelen dediğiniz gibi yeni bir şey öğrendiğinde uykusu bozuluyor bu ara çok agulamaya başladı keşfetmeye başladı onunla ilgilidir belki.

İlsu O. K.
20 Ağustos 2025 19:56
Bir diğer sebep daha önce memede uyutmanızdan kaynaklı olabilir :) uykuya geçişte biz emzik kullandığımız için memede pek uyumuyor ya da kucağımda memeyi koklayarak uyuyor ağızında emzikle. Uyuduktan sonra emziği çıkarmadan yatırıyorum kendi yatağına geçince emziğide bırakıyor. Uyku konusu deya deniz umarım yıpranmadan çözersiniz 🤗🙏🏻