Prematüre Bebek Kilo

216 görüntüleme
I

Işıl Ö.

29 Eylül 2025 20:58
Merhabalar, 29+6 erkek bebek dk 1500 takvim 5 ay düzeltilmiş 2,5 ay 6900kilo 63,5 cm boy baş çevresi 42 cm sizce normal mi?
S

Sifa D.

30 Eylül 2025 01:57
Merhaba, Allah aşkına bari prematüre annesi olarak siz yapmayın ya.
kilo sorunlarına Prematüre annelerinin ne kadar taktığını, ne kadar canlarını acıttığını bilmiyor olamazsınız. Şu değerlerle geriden geldiğini de düşünüyor olamazsınız diye umuyorum.
Çok güzel bakmışsınız bebeğinize, en iyi siz bakmışsınız maşallah miadında doğan bebekleri de geçmiş, ne mutlu.
ancak sorunuz geriden mi geliyor değil bu kadar hızlı gitmesi normal ve sağlıklı mı olmalı aslında çünkü bizim doktorumuz prematürelerin hızlı kilo alımının obezite açısından ve kalp damar sağlıkları için iyi olmadığını söylemişti. O sebeple kilo alım hızınızı doktor takibinde yönetmeniz daha uygun olabilir.
Sağlıkla,afiyetle büyütün.
I

Işıl Ö.

30 Eylül 2025 02:10
Merhaba hanımefendi bir Prematüre annesi olarak size hesap vermeyeceğim. Benim bebeğimin ne gibi yollardan geçtiğini bilmeyen biri olarak siz yorum yapmayın bir zahmet. Doktorumuz bu ay az kilo aldığını ve alımının yavaşladığını belirtti ve bende sormak istedim. İnsanların hassasiyetleri sizin ağız konunuz değil. Bebeğimin 63.5 cm ve bu kilo olarak ilerlemesinin normal bir 3 aya eş değer olabileceğini bilemediğiniz gibi her şeyi çok biliyor olduğunuzu iddia ediyor olmanız manidir. O halde bu yorumlarınızı kendi bebeğininizin üzerinden yapın. Şayet sizin annelik kompleksleriniz başkalarının spor salonları değil.
S

Sifa D.

30 Eylül 2025 12:22
Sorunuzu bu ay az kilo aldı diye sormamışsınız ki, %75 persentildeki yaşıtlarından bile iri çocuğunuzun normal olup olmadığını sormuşsunuz. Okuduğuma göre yorum yaptım.
Benim bebeğim 830gr doğdu, 150 gün yoğun bakımda kaldı o yüzden muhtemelen sizden daha fazlasını görmüşümdür merak etmeyin. Allah da gördüklerimi kimseye göstermesin.
Birçok prematüre annesi için ayda 300 gr bile sevinç sebebi iken sorduğunuz sorunun incitici olabileceğini ifade ettim sadece. Ki böyle bariz şeylere Osman hoca da benzer cevap veriyor zaten.
Neyse daha çok kilo aldığı, sağlıkla afiyetle büyüttüğünüz bir ömür diliyorum 🙏🏻
S

Saniye A.

30 Eylül 2025 19:59
Maşallah çok iyi kilosu biz düzeltilmiş 16 aylık olduk kilomuz 7.945 gram çok iyi kilo almış belki fazladır bile
D

Doğakuş

1 Ekim 2025 18:58
Ay şifa hanım ağzınızdan bal damlıyor tebrik ediyorum sizi hanımefendi bebeğinin durumunun çok iyi olduğunu bile bile sırf pohpohlanmak için yazmış resmen bize biz yardımcı olmazsak kimse olmaz zaten aynen en iyi kilo aldıran anne sensin tamam tüm alkışlar sana
I

Işıl Ö.

1 Ekim 2025 19:02
Kendi annelik deformelerinizi benim üzerimden çıkarmaya çalışmayın. Anne olmaya çalışın eleştirmen değil. Kadın kadının düşmanıdır lafı değilde hasetidir olsa siz olurdunuz. Siz kimsinizde benim ve çocuğum hakkında kişisel yorum yapıyorsunuz. Doğumdan beri ne yaşadıkta doktorumuz kilomuzu az gördü siz biliyor musunuz? Haset olmayın hanımefendi Anne olun:)
S

Selma D. K. ..

1 Ekim 2025 19:58
Oğlum 33 haftalık doğdu doğum kilosu 1.995 düzeltilmiş yaşa göre şuan 10 aylık ve kilosu 8.300 sizce normal mi? Çok hareketli 😅 elimden geleni yapıyorum yeme olarak artı devam sütü'de kullanıyoruz
Yeter O. .

Yeter O. ..

1 Ekim 2025 20:17
Hanımlar sakin olun hepimiz birer anneyiz çocuklarımız sağlıklı olsunlar sağlıkla kilo alsınlar yeter biliyorum hepimiz hassas dönemlerden geçtik çok şükür İyiZ maşallah iyi kilo almış Rabbim sağlık sıhhat versin ben prematüre annesi değilim belki ama emin olun hepimiz anneyiz ve neler çektiğimizi biz annelerden başka kimse anlayamaz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir