Prematüre Bebek Annesi
152 görüntüleme
E
Elif ..
30 Kasım 2025 17:39
32 haftalık doğum yaptım. 35 gün yoğun bakım sürecimiz oldu. Hamileliğimde çok sıkıntılı geçti maalesef. Şu an kızım düzeltilmiş 4.5 aylık. Bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bilmiyorum kızıma çok isteyerek hamile kaldım. Eşim istemiyodu ama ben çok istedim. Annelik öyle Bir şey mi bilmiyorum. Bazen içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Temizlik takıntılı biriyim ama evimi temizlemek istemiyorum. Bazen kızıma bile zor bakıyorum. Kendime sürekli kızıyorum etrafta o kadar mutlu anneler görüyoeum ki ben annelik yapamıyorum gibi hissediyorum. Kızımı başından beri tek başıma büyütüyoyz eşimle. Onun da etkisi vardır muhtemelen. Dediğim gibi bazen keşke yarın uyansam da 1 yıl geçmiş olsa diyorum
Günler geçmiyor sanki .
Günler geçmiyor sanki .
M
Merve
30 Kasım 2025 17:55
Bebek bakmak ne kadar güzel olsada emek isteyen birşey hele de Prematüre ise süreç daha da yıpratıcı oluyor bende Prematüre annesiyim sizi çok iyi anlıyorum hissettikleriniz konusunda yalnız değilsiniz kendinizi kötü hissetmeyin bugün dünden kolay olacak bunu unutmayın elinizdeki mucizenin farkına varın

İlsu O. K.
30 Kasım 2025 23:07
Elif Hanım Merhaba; size kalpten sarılıyorum 🌸 Yetersiz değilsiniz hiç bir anne yetersiz değil ayrıca yetersizde olabilirsiniz insansınız, anne olmanız sizin duygularınızın ya da ihtiyaçlarınızın olmadığı anlamına gelmiyor.. Eşimde bende isteyerek bir bebek dünyaya getirdik ama bende babamı çok yakın zamanda kaybetmiştim. Psikolojik olarak çok rahat bir hamilelik geçirmedim ne yazık ki 30 haftalık doğum yaptım 47 gün yoğunbakımda kaldı. Bir insan büyütmek zahmetli bir süreç ve bitmiyor bitmeyecek hele ki prematüre bebekse her anlamda çok ama çok endişeli ve zahmetli oluyor. Bende eşimle birlikte bakıyorum. Bazen çok söyleniyorum ev düzeniyle ilgili eşim şey diyor " dağınık ev iyidir yaşam belirtisidir " önce kızacak gibi oluyorum bulaşık birikmiş sonra oğlumu kucaklayıp amann diyorum 😄 Ben drama öğretmeniyim buna rağmen bazen oyun oynamaktan sıkılıyorum 😄 annelerde insan sıkılabilir, üzülebilir, bunalabilir, hiç bir şey yapmak istemeyebilir, yeterli ya da yetersiz kaldığı şeyler olabilir, annelerde gülebilir, ağlayabilir, kızabilir. Annelerinde duygusal ihtiyaçları vardır. Çünkü insansınız,kadınsınız ☺Yani hangi şekilde doğum yapmış olursanız olun içinizeden bir canlı çıkardınız. Kendinizi toparlamanız, kendinizi tekrar bulmanız zaman alacak. 🌸💜🙏🏻
E
Elif ..
1 Aralık 2025 03:46
Haklısınız ama ben çevremde sürekli çok mutlu anneler görüyorum bu yüzden sanki sadece ben böyleyim diye düşünüyorum

Aysel K.
7 Aralık 2025 06:32
Bende prematüre annesiyim çok zor süreçlerden geçiyoruz kolay değil çocuğun stressi eşin stressi sonrası aileler vs vs yardım almanı tavsiye ederim psycholog vs
C
Cinar
7 Aralık 2025 07:06
Bende 35 haftalıkdogun yaptım15 günkuvezde kaldı ağır reflü ve kolik kilo almadi doktor doktor gezdik çok zor önceki çocuğum beni hiç zorlamamisti bunu da isteyerek olmadı hamile kalman imkansız dediler önlem almadim hamileliğim de çok kotuydu şeker çıktı insülin kullandım hala bebeğim reflü ve kolik sürekli ağlıyor bir ara ilaç kullamayi da düşündüm hele desteksiz buyutuyorsaniz çok zor şükür benim annem yanimda