Popoda Makatta Kızarıklık
147 görüntüleme
R
Rumeysa G.
6 Ekim 2025 14:53
Bebeğimin yaklaşık 2 aydır makatının etrafında kırmızılık var pişik kremleri denedik geçmedi pişik gibi de değil sanki sadece kızarıklık kırmızılık gibi neden olabilir ve nasıl çözüm bulabilirim acaba
A
Afra K.
6 Ekim 2025 20:21
Islak mendile ara verin sadece yıkayın ve krem yerine bi süre kantaron yağı kullanmanızı tavsiye ederim farkı gösteceksiniz
R
Rumeysa G.
6 Ekim 2025 20:23
Doğduğundan beri Islak mendil kullanmıyorum temizleme pamuğu su ile ıslatıp onunla siliyorum kantarın yağını da 2 gün boyunca her bez değişimi sürdüm ama kızarıklık hala var
D
Demet Y. G.
6 Ekim 2025 20:34
3 ayında bebeğimin süt alerjisi olabileceğini fark edip kestiğimde aynı durum geçti . Sürekli krem sürmeme rağmen tam popo iç kısmı hep kızarıktı şimdi neredeyse yok gibi
R
Rumeysa G.
6 Ekim 2025 20:36
Bizde şu anda 3 ay 5 günlüğüz ama mama içiyor beni emmiyor ki
H
Hatice B. K. ..
6 Ekim 2025 21:03
@Demet Yıldırım Gün hanım benim bebeğimde de var makatta kızarıklık aşırı gaz sancıları var sizinde mi öyle ben de kessem geçer mi bir de tamamen mi diyet yaptınız her şeyde süt ve süt ürünleri var çünkü

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 21:09
Poposunı sildikten sonra muhakkak kurulayın kı ıslak kalmasın her bez değişiminde pişik kremi sürüyorsanız sürmeyin pişik kremleri günde 1 kez ince tabaka halinde sürülür bir de ben kendi bebeğime alman bephanteni kullanıyorum teneke kutuda penaten. Deneyebilirsiniz gerçekten mucizevi
S
Seval ..
7 Ekim 2025 06:36
Kaytanılmış ılıtıılmış suyla pamuk ıslat kullan. Mümkünse her kaka sonrası poposunu yıka .bepantol kullan işe yaramazsa sudocrem krem dene. Bnimde aynıydı bazen kullanılan krem bağışıklık kazanıyo işe yaramıyor.
D
Demet Y. G.
7 Ekim 2025 10:00
Hatice hanım bazen ne yaparsanız yapın o pişik kızarıklık geçmiyor sadece sürekli hametan sürünce geçiyordu bizimki 3. Aya girdi ben kakasına çok bakarız nokta gibi belki belirsiz kan gördüm doktorum süt ürünlerini çikolatayı azaltmamı söyledi . Ben tamamen kestim bir hafta ama bu riskli bir şey kalsiyum açısından yine de 2-3 gün denemekte fayda var . Süt ürünü tükettim geçenlerde aynı kızarıklık geri geldi
S
Saziye G.
7 Ekim 2025 10:07
Benim bebeğimde depoluyor özellikle büyük tubaleteni yaptıktan sonra bir süre sonra geçiyor. Kızarıklık içinde bulgar kremi kullanıyorum tek çare o diğer kremler çok zor geçiriyor denemenizi öneririm
S
Sinem A. G. ..
7 Ekim 2025 17:15
Bepantol bize de çok iyi gelmedi sudocrem kullanıyorum. Ablam çocuğunun pisiğini sadece yeşil arko kremle gecirebilmisti
D
Duygu O. K. ..
8 Ekim 2025 04:56
Bizim de poposunda kızarıklık oldu. Mustela iyi bir krem olmasına rağmen geçmedi. Doktor eviniz çok mu sıcak dedi. Gerçekten çok sıcak kışları evimiz serinletmekte zorlanıyoruz. Sıcaktan mantar olmuş dedi. Trosdy krem verdi geçti. Ama doktorunuza sorun tabii.