Pli Asimetrisi

64 görüntüleme
G

Gamze

17 Eylül 2025 13:57
Merhaba 7 aylık kızımın kasıklarındaki boğumlarda asimetri varmış ortopedi doktoru düzenli kontrol önerdi ama kalça çıkığı röntgeninde bir şey çıkmamıştı, başına gelen var mı acaba böyle bir şey ileride sorun yaratır mı?
Y

Yasemin D.

17 Eylül 2025 14:00
Merhaba, benim de 4,5 aylık oğlumun öyle. Çocuk doktorumuza sorduğumda kalça ultrasonu normal sıkıntı yok dedi. Başka öneride bulunmadı ancak ben de merak ediyorum bir sıkıntı olur mu acaba diye
G

Gamze

17 Eylül 2025 16:02
Bana doktor röntgen çektirdi sonrasında büyüme kıkırdaklarını göremiyorum dedi tıp fakültesinde bir profesöre göstermemi söyledi ama kendisi de aylık takip etmek istedi, çocuk doktorum da eğer bi şey çıkmazsa kemiklerinde genetik de olabilir demişti ama hiç bildiğim bir şey de değil genelde kalça çıkıklığı ile ilişkilendirilen bi şey ama yürüme sıkıntısı bacak asimetrisi vs bir sürü şey çıkıyor internette.
E

Elif S.

17 Eylül 2025 18:45
pili asimetrisi her zaman bir hastalıkla ilişkilendirilmeyebilir; tamamen normal-fizyolojik olabilir. Ama en çok karşılaştığımıza bakacak olursak; kalça displazisi olan bebeklerde pili asimetrisi sık gördüğümüz için; böyle bir muayene bulgusuna rastlayınca hemen eğer tetkikleri yapılmadıysa (ayına göre usg veya röntgen) onları yaptırıyoruz ki kalça patolojisi varsa atlamayalım diye. bunun haricinde çok sık görmemekle beraber uyluk kemiği sağ ve sol arasında uzunluk farkı olabilir, skolyoz olabilir. umarım tamamen fizyolojiktir🙏
G

Gamze

17 Eylül 2025 19:59
Peki böyle bi durumda hareket sıkıntısı olur mu acaba? Yani mesela benim bebeğimin bacak hareketleri vs normal dizlerinin üstünde duruyor arkaya doğru emekleme hareketi var ayaklarını bacaklarını her türlü de hareket ettiriyor aylık da takipteyiz yani doktorumuzla doktorumuzun yeni farkettiği bir durum oldu bu bizim için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir