Pişik

195 görüntüleme
G

Gülseren Ç.

15 Eylül 2025 09:32
Bebeğimin cildi çok hassas ve ne zaman mamadan anne sütüne geçsem tamamen bir hafta sonra pişik oluyoruz.. bebeğimde çok sık ufakta olsa kaka yapıyor, sürekli kontrol ederim bezini , bez değişimlerim çok sık, pişik kremleri kullanırım( çok araştırdım ), her bez değişimi sonrası yıkarım, ıslak mendil kullanmam ve havalandırmayı da yaparım muhakkak.. tüm bunlara rağmen her seferinde pişik olmaya meyilli olmamız beni çok yoruyor. Pişik olunca da açık yaralara dönüşüyor , benim sütümde mi sıkıntı var? Ne yapmalıyım arkadaşlar bu durumu yaşayan var mı ?
M

Mine G.

15 Eylül 2025 09:38
Mama yediği zaman kaka yapınca pişik olmuyo ve anne sütü içince oluyorsa eğer alerjik bir durum olma ihtimali var mıdır?
G

Gülseren Ç.

15 Eylül 2025 10:00
Benim de aklıma bu durum geliyor ama alerjik belirtilerinide kakasında göremiyorum
A

Ayşegül Ü.

15 Eylül 2025 11:09
Laktoz intoleransı olabilir, doktorumuz geçmeyen pişik için böyle demişti
G

Gülseren Ç.

15 Eylül 2025 11:18
Peki bunu nasıl anlayabilirim kesin emin olmak için ?
E

Es

15 Eylül 2025 21:24
Alerjik görünüyor. Alerjinin çok farklı türleri vardır sadece kaka ile belirti vermesi gibi bir durum söz konusu değil. Diyet yapmanız gerekebilir. Elimine ederek besin açarsınız sonrasında. Ben 4 ay boyunca beslenmemden süt ürünlerini, yumurtayı, kuru yemişleri, baharatları, domatesi, tropikal meyveleri, paketli gıdaları, glüteni, deniz ürünlerini, susam tahin vb grubu çıkararak beslenmiştim. Alerjik bir bebekti oğlum da. Ama diyetle kontrol altına aldık çok şükür. Sonra yavaş yavaş deneyerek açtım çoğunu. Şu an 10. aydayız bir kısmı hala devam ediyor. Ama alerjiye dair sorunlar yaşamamak yetiyor 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir