Philips Avent 2 Numara Mağduriyeti
228 görüntüleme

Hilal K. ..
12 Ekim 2025 05:33
Bebeğim38 haftalık dogdu sezeryan oldum sütüm hemen gelmediği için mamayla başladık şuan sarılığı olduğuicin de mama desteği alıyoruz fakat biberonda çok zorlanıyor bebeğim. Philips avent 2 numarali biberonu kullanıyorum ama 20 25 dk geçmesine rağmen azalma miktarıcok az. Çekerken zorlanıyor. Ne yapmam lazim? 3veya 4 numaralı emzik başligini siparis etmeli miyim?
birde avent biberonla 30cc yi kaç dk da bitirmeli en fazla?
birde avent biberonla 30cc yi kaç dk da bitirmeli en fazla?
H
Hatice K.
12 Ekim 2025 05:36
Yani bence etmemelisiniz eğer sonrasında emzirmeyw devam etmeyi düşünüyorsanız enjektörle besleyebilirsiniz fazla mama akışı hem meme reddine hemde bebeğim tıkanmasına sebep olabilir .Bütün yenidoğan biberonlaeının akışı bu şekilde
G
Gizem Y.
12 Ekim 2025 05:39
Merhaba. Hayır şuan büyük numara almayın bence ilerde meme reddi yaşamamak için. Kaşık biberonlar var onu deneyin, ya da şırınga ile vermeyi de deneyebilirsiniz (temiz bir parmağınızı işaret ya da serçe olabilir damağına yerleştirip emme hareketine başlar zaten yavaş yavaş enjeksiyondan mamayı verebilirsiniz)

Hilal K. ..
12 Ekim 2025 05:42
Ama bu defa da aç kalıyor sarılığı ilerliyor:( sadece bir numara büyük olsa meme reddi yine de olur mu? Philips aventle 30cc yi kaç dk da bitirmeli peki?

Tuğçe Y. Ü.
Diyetisyen
12 Ekim 2025 06:08
Benim bebeğimde sarılık olduğunda 2 numara ile çekememişti. Halsizlikten oluyor. İyileşince çok rahat kullandı 2 numarayı. Kesinlikle kaşık biberon, enjektör vs yöntemleri kullanmak daha iyi olur, hem beslenir hem meme reddi önlenir

Hatice G.
12 Ekim 2025 06:39
Biz de aynı biberonu kullanıyoruz. İlk haftalarda 30 cc mamayı 30 40 dk da anca bitiriyordu. Şuan 2 aylık hâlâ kullanıyoruz. Bence değiştirmeyin çünkü biberondan hızlı akışa alışırsa meme reddi olabilir. Zaten biberonun akış hızı sizin bebeğinizin damaklamasına bağlı o ne kadar iyi damaklarsa mama o kadar çok gelir aynı meme mantığı gibi. Üstelik bebeği hızlı beslemek reflü olmasına da neden olabilir. O yüzden sabırlı olun ve yavaş içmesine müsaade edin. Bir de çok küçükler o yüzden çeneleri çabuk yorulduğu içinde yavaş emiyor.
M
Melek G.
14 Ekim 2025 20:27
Merhabalar.biz de 35 haftalık doğduk. Size yapılan uyarıların aynıları bize yapıldı. Philips biberon 1 numara çekemedi. 2 denedim çekemedi.2 yi iğneyle delik açtı hemşireler ve yine çekemedi. Kalık beya şırınga ile beslememi önerdiler. Ondan da berim alamadık. Tabi bu süreçte ben yeteri kadar besleyemediğim için bebeğimin kilo kazanımı oldukça düşük kaldı. Başka bir doktora gittiğimizde prematüre bebeğin emme kuvvetinin az olduğunu ve bebeğimin zorlanmasımın çok normal olduşunu söyledi.marka değişimi önerdi. Lansinoh veya dr browns alın dedi. Lansinoh aldık. O zamandan beri çok memnunuz beslemeyi yapabiliyoruz

İlsu O. K.
14 Ekim 2025 21:23
Merhaba sevgili anne öncelikle sarılalım şöyle birbirimize. 30 hafta prematüre sezeryan doğurdum oğlumu 47 gün yoğun bakımda kaldı. Israrla emzik ve biberon veremeyiz meme reddi olur dendi kaşıkla, enjektörler denettilerde denettiler hepsinde sütü boğaza kaçırdım sonra baktılar bu ısrar ve inat ne anneye ne bebeğe iyi gelmiyor tamam dediler anne önce emzirsin peşinede biberonla mama verilsin. 0+ ay başlık ememiyor 30-40-50 dkları buluyordu. Sonra hemşire dediki anne çok strese giriyor bebeğini besleyemediğini düşünüyor başlık değiştirelim bebekte yorulmasın. Aaa başlık değişti bebek daha iyi emmeye başladı hatta emme refleksi ilerledi 🥲 30-40 dk üzeri süreler yeni doğan döneminde çok yorucu olabilir yorulduğu içinde ememez. Düzeltilmiş 5 takvim yaşı 7 aylık ne memeyi reddetti ne de anne sütünden vazgeçti. Hem mama hem anne sütü üzerine bi de emzik alıyor.
Yani her bebeğin ve annenin süreci,şartları,dinamiği çok farklı lütfen kendinize eziyet etmeyin. Bebeğiniz için en doğru kararı siz vereceksiniz elbette başlık değiştirebilir ya da başka biberon deneyebilirsiniz, doktorunuzada danışabilirsiniz 🤗
Yani her bebeğin ve annenin süreci,şartları,dinamiği çok farklı lütfen kendinize eziyet etmeyin. Bebeğiniz için en doğru kararı siz vereceksiniz elbette başlık değiştirebilir ya da başka biberon deneyebilirsiniz, doktorunuzada danışabilirsiniz 🤗
Y
Yasemin A.
15 Ekim 2025 08:16
Merhaba 2 numara bile büyük geliyor aslında bebege emzik ucunda bir sorun olabilir mi 4 çocuğum var öncekilerden avent kullandımsorun yaşamadım ama4cu bebeğim 35 haftalık doğdu lansinoh 1 numara kullanıyor ihtiyac durumunda . Büyüknumaraya geçerseniz akış rahat olacağından. eger emziriyorsanız meme reddi yapabilir
S
Saziye G.
15 Ekim 2025 08:20
Ben delip kullanmıştım yoksa çok uzun sürüyor bebek yoruluyor.
M
Mavi A. ..
16 Ekim 2025 10:47
Emzirmiyorsan yazık günah değiştir bence yorulup çekemiyordur. Eziyet etmemin bir anlamı yok bebeğe, benimkide küvezde kaldığı için biberona alıştı. Sakin kaldığı zaman teklif et isterse emer zaten. Yorucu bir süreç evet ama onlarıda zorlayıp hırpalamamak lazım. Herkes emzirecek dıye bir kural yok. Önemli olan bebeğin huzurlu ve mutlu olması. Sonra sende daha mutlu olur stres yapmazsın kendıne emin ol🙏
T
Tuğba B.
17 Ekim 2025 05:01
Merhaba bizde 36 hafta doğduk.1 hafta küvezde kaldı.sarılıktan dolayı kolunu kaldırıp emmiyordu.dr mama başlayın dedi ama sütüm var diye başlamadım. Önce sütümü kaşık mama ile vermeyi denedik ama azıcık sütü bile içirmek saatler sürüyor. sarılığı atlatması için de çok emmesi lazım tam bir kısır döngü.sarılığı arttığı içi Philips avet biberon ile sütümü verdim yanlışlıkla 3 numaralı başlıkla vermişim baya baya emiyor hatta sütü taşırıyordu.( acil sezeryana alındığım için biberonlara tam bakamamışız) önce emdirmeye çalışıyordum sonra kalan sütü sağıp biberonu verdim. Şuan göğsümden de emiyor 2 numaralı başlığa geçtim ondan da emiyor ama 3 numaraya göre çok çok yavaş gidiyor.önemli olan bebişin beslenmesi diye düşünmek gerekiyormuş.ben de meme reddi olur diye uzun bir süre biberon vermeyip kaşık mama ile denedim.ancak sarılık bu sürede tekrar arttı fototerapi aldı. Böyle bakınca biberon başlayıp memeyi de aldıkça vermek daha mantıklıymış.