Pfapa Şüphesi Acil
78 görüntüleme
E
Elif T.
31 Temmuz 2025 19:18
Kızım 21 aylık. Doğduğundan beri neredeyse her ay ateşleniyor bu kış havale geçirdi. Dört doktor değiştirdik ve her ay muayenesinde boğazı kızarmış diyip antibiyotik verip yolladılar. Bu geçen sürede ateşi düşüremediğimiz için her ay üç gün neredeyse hastanede serum aldık. İmmunolojiye göründük. Bağışıklık ve genetik testler temiz. Geçen ay ağzında ilk defa aft göründü. Şiddetle pfapadan şüpheleniyorum lakin hiçbir doktor tanıyı kesin koymadı. Ateş zamanları her ayın aynı günlerinde oluyor. Romatoloji için randevu aldım 15 gün sonraya. Hocam görürseniz sizin düşünceniz nedir bu konuda? Pfapa demek için yeterli midir?
G
Gönül E.
13 Ekim 2025 17:04
Merhaba elif hanım ne yaptınız çareyi buldunuz mu? Anlattığınızın aynısı bizde yaşıyoruz romatoloji doktoru Pfapa dedi her ateş çıktığında prednol iğne yaptır dedi ama iğne araştırdığım kadarıyla sürekli yapmak zararlı siz ne yaptınız ne dedi doktor ?
B
Büşra G. T. ..
21 Ekim 2025 22:56
Merhabalar bildiğim kadarıyla pfapa tanısı koymak çok zor ve kesin pfapa diyebilmek için doktorlar 3 yaşı bekliyorlar sanırım. Benim oğlumun da pfapası var 6. Ayından itibaren 2 aya bir ateşlendi crpler yüksek çıktı hep pfapa dan şüphelendim, fakat tanıyı 3yaşında koydular. Prednol kesinlikle atak aralarını kısaltıyor bizim 2 aya bir olan ataklarımız prednol kullandığımız dönem 20 güne düştü. Romotolojiye sıra almanız çok iyi olmuş
G
Gönül E.
23 Ekim 2025 12:56
Büşra hanım bizdede aynısı prednol yaptıkça daha kısa sürede hastalanıyor normalde 10 günde 1 oluyordu iğne yapınca 4 günde 1 olmaya başladı tekrar Cerrahpaşa’ya götürüyorum bakalım ne olacak