Parmak Emme
111 görüntüleme
A
Ayşeeee
9 Ekim 2025 07:40
Bebeğim 10 aylıkken parmak emmeye başladı ilk zamanlar çok değildi.doktor müdahale etmeyin ve inatlaşmayın normal dedi bende bir şey yapmadım ama sonradan parmak emerek uyuma oyun arasında emme ve parmak emerken başka şeylerle ilgilenmeyi bırakmaya başladı. Parmağını emmek için oyuncaklara bile uzanmıyor var mı bu durumu yaşayan. Emzik kullanmıyoruz.
M
Merve A. ..
9 Ekim 2025 07:43
Bebeğim 6 aylık iki aydır uykuya geçerken parmak emiyor. Bir de uykuda acıktığında parmak emiyor ben de geçer diye müdahale etmiyorum karnım doyurduğum zaman emmeyi bırakıyor eğer karnı tok olarak uykuya dalıyorsa daldıktan sonra bırakıyor

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
13 Ekim 2025 06:59
Merhaba 🌼 Bu dönemde diş çıkarma, ayrılık kaygısı veya yeni motor becerileri öğrenme stresi gibi faktörler, bebeği oral tatmine yöneltebilir. Parmak emme, bebeğin kendini sakinleştirmek ve rahatlatmak için bulduğu bir yoldur. Ancak, parmak emmenin oyuncaklara uzanmayı engellemesi, gelişimsel keşif ve öğrenme sürecini kısıtladığı için dikkat gerektirir. Doktorunuzun da belirttiği gibi, müdahale etmemek ve inatlaşmamak çok doğru bir yaklaşımdır. Ancak, parmak emme nedeniyle keşfi engellemek yerine, oyun sırasında parmağını tutan elini meşgul etmeye odaklanmanızı öneririm. Ona iki elle tutulması gereken büyük oyuncaklar, suyla veya kumla oynayabileceği duyusal kutular veya parmak kuklaları sunun. Uyku öncesinde, parmağını emmeye başlamadan önce sakinleştirici bir rutin (masaj, ninni) uygulayarak, uyku birliği oluşturmasını engelleyebilirsiniz. Önemli olan, bebeğinizin temel güven ihtiyacını başka şekillerde de (sarılma, kucaklama) doyurmanızdır.