Parmak Emme
83 görüntüleme
Ç
Çağla I. E.
11 Eylül 2025 15:59
2,5 aylık bebeğim sürekli parmaklarını emiyor ağzından çıkarınca çıldırırcasına ağlıyor, karnı da aç değil. Baş parmağı incelmiş gibi geliyor ama önüne geçemiyorum ne yapmalıyım acaba emzik kullanmalımıyız
N
Nurten
11 Eylül 2025 16:45
Emzik kullanın çağla hanım. Doktorların bir kısmıda emziği öneriyor zaten. Ben oğlumda kullanıyorum
Ç
Çağla I. E.
11 Eylül 2025 18:06
Bencede kullanmalıyım en azından uykuya dalana kadar belki bikaç güne de unutmuş olur parmaklarını emmeyi diye düşünüyorum sizce unutur mu ?
T
Tuğba A. ..
12 Eylül 2025 09:52
Elinin agzinda olmasi cok normal aslinda ama direk surekli parmak emme seklindeyse biraktirmaniz iyi olur. Emzik ilk 6hafta onerilmiyor. 2.5aylik olmussunuz zaten. Emzik ani bebek vefatini engelliyor, özellikle uyku sirasinda tavsiye ediyor uzmanlar. Osman Bey'de ayni sekilde. Sadece dikkatli kullanin. Mesela, 2yasina gelmeden azaltarak birakmasi gerekiyor. Aciktiginda oyalamak icin emzik vermemeniz gerekiyor. Emziğin ucunu arada kontrol etmelisiniz yani bebegin emdigi kismi, saglam mi diye. Birde mutlaka ayina uygun kullanin emzigi. Son olarak ileride dis damak yapisi bozulmamasi icin oncelikli siralama 1-damakli emzik 2-kiraz sekilli emzik gibi olmali. Yani damakli deneyin almazsa digerlerini. Emzigi alistirmak icin sekere/bala/pekmeze falan sakiiin bandirmayin. Onun disinda gonul rahatligi ile kullanin. Bebegin kendini sakinlestirmesinde de cok buyuk etkisi oluyormus, Osman Bey o sekilde anlatmisti.
Ç
Çağla I. E.
12 Eylül 2025 09:57
Çok teşekkür ediyorum ilginize bu şekilde deneyeceğim 🙏🏻