Özele Git Dedi
171 görüntüleme
Ş
Şeyma Ü.
26 Ağustos 2025 12:56
İyi günler 3 aya gireceğiz bir hafta sonra devletteki doktora rota ve menenjit aşısını sorduğumda ne zaman yapılacağını bilmediğini aşıların bi aralıkları olduğunu öezel muayeneye gitmemi ve onların uygulayacağını söyledi. Ne zaman başlayım uygun mudur çocuğum için diye sormuştum ve bu şekilde ifade etti. Herkes özel doktora mı gidiyor aşı takvimi oluşturmak için

Ezgi B.
26 Ağustos 2025 13:02
Merhabalar Şeyma hanım, neden bu şekilde bir yönlendirme çabasına girmiş doktor anlamadım ama bu şekilde bir uygulama yok bildiğim kadarıyla. Benim bebeğim de devlet hastanesi takipli ve özel aşılar ile alakalı doktor uygun tarih aralıklarını vermişti. Sadece eczaneden biz aşıları temin ediyoruz gerek doktoruna gerek aile hekimliğindeki doktor hemşire kim ilgileniyorsa artık onlar uygulamasını yapıyorlar. Bilmiyorum diye bir cevap çok saçma açıkçası bebeğinizi takip eden doktordan iyi kim bilecek bu tür zamanları yani.
T
Tuğba B. ..
26 Ağustos 2025 13:03
Sağlık ocağında yapılıyor. Rota 3.ayında yapılıyor. Eczaneden siz alıyorsunuz ücretli aşılar .özele gitmenize gerek yok.ama devlet hastanesi yapmıyor
E
Elif S.
26 Ağustos 2025 13:04
doktorun aşı takvimini bilmiyorum demesi uygun bir görüş olmamış fikrimce. sağlık ocağındaki hekim ve hemşireler aşı takvimlerine daha hakimdirler sürekli takip ettikleri için, ücretli aşılarınız için onların takibine girebilirsiniz, aşılarınızı ücretli olarak eczaneden temin edersiniz, sağlık ocağında hemşireler uygular.

Mihriban Y. ..
26 Ağustos 2025 13:05
Bizim de aynı şekilde devlette takip eden doktorumuz takvim oluşturdu. Aşıları eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırdık.Özeldeki doktorumuz da gidip aşıyı alıp sağlık ocağında yaptırın dedi özelde yaptırma gibi bir zorunluluk yok.
F
Fatma S. ..
26 Ağustos 2025 13:24
Rotayı 15. Haftadan önce yaptırıyorsunuz sağlık ocağı yapmıştı bizim ama menenjit aşılarını bizim sağlık ocağı yapmıyoruz dedi ve özele gidip yaptırdık. Doktor inisiyatifinde olan bişeymiş o aşılar
Ş
Şeyma Ü.
26 Ağustos 2025 15:41
Teşekkür ederim hanımlar cevaplarınız için. Evet devlette yapılmıyor ancak zamanını söylemesini istemiştim ancak o böyle bir yanıt verince ben de acaba herkes mi özelde yaptırıyor dedim. Sağlık ocağımızdaki doktorumuz da çocuk doktorunuz ne derse ona göre yaptırın demişti ortada kalmış gibi oldum. Kendim detaylı bir şekilde zamanlarını ayarlayıp vurdurayım o halde sağlık ocağındaki hemşiremize