Oyun Oynatamıyorum?

161 görüntüleme
H

Hilal G. P.

4 Ekim 2025 20:36
oğlum 11 aylık oldu. kitaplar oyuncaklar halkalar aldım ne bulsa ağzına alıyo. halkayı çıkarıp takmayı gösteriyorum takacak gibi oluyo sonra sinirleniyo karıştırır gibi yapıp ayağıyla itiyo.bazen komple ters çevirip halkaları döküyo mekanizmayı ters çevirip tekerlerini ağzına alıyo bazen parmaklarıyla çeviriyo. mutfak eşyalarını kurcalayıp duruyo sürekli. oyuncaklarla oynatamıyorum etkinlik yapamıyorum çok çabuk sıkılıyo. kutuyu üç tane top girecek şekilde delikler açtım.topu içine atması için gösteriyorum.topu kavrıyo deliğin ortasına kadar sokup geri çıkarıyo içine bırakmıyo. içindeki topları elini sokup içinden çıkartabiliyo onda sorun yok ama devamlı oynatamıyorum çok çabuk sıkılıyo. bi de odadan ayrılamaz oldum sürekli arkamdan ağlıyo deliriyorum gibi bazen. vaktim çoğalsın diye gittim akıllı süpürge aldım buseferde onun peşinden gidiyo veya oyun oynatırken ona yönelip onu takip edip gülüyo ona gitmek istiyo. ben bu oğlana nasıl oyunlar oynatabilirim. 8-9 aylıkken mama sandalyesinin önüne yapışkanlar yapıştırdım şimdi ustası oldu artık yemiyo bu oyunları oyalamaz oldu. ne bulsa aşağı atıyo mama sandalyesinden. önüne yemek koymak istiyorum tabağı ters çeviriyo yemeği mıç mıç ezip aşağı atıp arkasından bakıyo.😅 bazen gerçekten sinirlerim bozuluyo ne yapacağım benimkimi tuhaf hepimizinki mi aynı?
E

Elif D.

Psikolojik Danışman

4 Ekim 2025 20:53
Dikkat süreleri kısa. Çabuk sıkılması normal. 1 yaşına doğru minikler bu tarz dökme boşaltma aşağı atma davranışları gösterirler. Hem keşfetmek için hemde sizin tepkilerinizi ölçmek için. Tanıyor neler yapabileceğini öğreniyor keşfediyor ve sınırları neler ölçmeye çalışıyor. Siz doğru ve sağlıklı geri bildirimler vermeye özen gösterin. Destekleyin keşfetmesine müsade edin. Ağzına götürmeside normal oral dönemde. Şuan miniğimiz keşifte siz de minik görevler verebilir keşfetmesine alan açabilir bu yollarla sınırlarını öğretebilirsiniz. Sevgiler💚
N

Nergiz A.

15 Ekim 2025 20:47
Ahhh.. Hilal hanım inanın yalnız değilsiniz bende bu şikayetleri içeren bir konu açmıştım sağolsunlar yardımcı olmaya çalışan çok oldu ama benim oğlan nafile malesef hiç bir şey kâr etmiyor bende hiç oyun oynatamıyorum yemek yediremiyorum döküyor zaten zar zor o paçamda ağlarken yapıyprum bişeyler onuda sadece yemese iyi dediğiniz gibi döküyor birde yeni alışkanlık edinmiş şimdi yemekleri mıncıklayıp saçlarına sürüyor tahminimce banyoya girmek için yapıyor ama sinirlerim bozuluyor geçeceğini umut ediyorum 😒😒 oyun konusunda da pes ettim artık akışına bıraktım takip ediyorum o neye yönelirse ben ona eşlik ediyorum artık çokta takılmamak lazım biz çok pimpirikleniyoruz galiba ama ana yüreği işte bir yerde okumuştum oyuncaklar kıyafetler evin temizliği falan bebeğin umurunda değil onun umurunda olan tek şey onunla ne kadar çok vakit geçirdiğimiz bunu okuduktan sonra saldım artık takılmıyprum bunları anlattım çünkü kendinizi yalnız hissetmeyin eminim bizim gibi böyle düşünen çok anne vardır takılmayın üzülmeyin akışına bırakın
H

Hilal G. P.

15 Ekim 2025 21:38
çok teşekkür ederim dediğiniz gibi akışına bıraktım kendi eğlenecek bi şeyler buluyo eşlik ediyorum bende

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir