Otizm mi
281 görüntüleme
Ş
Şifanur A.
12 Aralık 2025 14:14
Bebeğim tam 12 aylık. De de de den başka kelimesi yok. Oyunlarda hiç amacına uygun oynamiyor. Kule diziyorsam yikip etrafa saciyor, kitap okumaya çalışınca illa elimden alıp fırlatmak ve yırtmak istiyor. Arabayı sürmeye çalışınca alıp ağzına götürüp firlatiyo. Hic bir oyuna dahil edemiyorum hep kendi kafasına göre helareketler yapıyor yada kaçıyor gidiyo. Bu durum uzun bir suredir böyle hiç yol katedemedik önceden kanat çırpma vardı 2-3 haftadır yapmıyor ismine çoğu zaman bakıp göz teması kuruyor bazen tepkisiz kalıyor ve bi noktaya daliyor. Tutunup kalkma ve tutunarak yürüme var fakat normal yürüme yok. Korkuyorum gelişim gerilimi yoksa otizm belirtileri mi diye. Sizlerin 12. Ayda durumu nasıldı sevgili anneler.

İlsu O. K.
12 Aralık 2025 14:30
Şifanur Hanım; endişenizi anlıyorum ama bu başka anneler ile çözebileceğiniz bir konu değil. Otizm çok geniş kapsamlıdır söylediğiniz şeyler ile başka bir annenin size otizm değil ya da otizm demesi çok yanlış olur. Müdahale edilmesi gereken bir durumu geciktirmenize ya da gereksiz endişeye sokar sizi. Uzman bir hekimin bebeğinizi görmesi muayene etmesi gerekli durumda gerekli gelişim testlerini uygulaması belki başka alandaki doktorlara yönlendirmesi gerekir. Bebeğinizde bir gelişim geriliği olduğunu düşünüyorsanız ya da otizmle ilgili bir şüpheniz varsa doktorunuzla görüşmeniz daha sağlıklı olur. Böylelikle içiniz daha rahat eder. Gün içinde bebeğinizde tuhaf gördüğünüz anların görüntüsünü alıp doktorunuzlada paylaşabilirsiniz. Sağlıkla güzellikle büyüsün🌸🙏🏻
K
Kübra B. ..
12 Aralık 2025 16:17
Gerçekten çok geniş kapsamlı bir durum. Benim oğlum şuan 24 aylık ve benim de benzer şüphelerim vardı ekrandan kesinlikle uzak tuttuk, çok etkisi oluyor çünkü..söylediği ve yaptığı şeyleri yapmamaya başlamıştı. Ekrandan sonra yeni yeni düzeliyoruz yani geç gelişiyor. Ama yine de aklımızda şüphe kalmaması için sadece otizmle ilgilenen bir Dr var ona muayneye götürecez.. ne olursa olsun mutlaka Dr gidin en azından içinizi rahatlatmak açısından iyi olur sizin için.. olabilirde olmaya bilirde bunu biz anlayamıyoruz malesef.. etrafda çok bilgi kirliliği var.
Ş
Şifanur A.
12 Aralık 2025 16:27
Teşekkür ederim Kübra hanım . bende sadece bu tarz durumları yaşayan anneler varsa diye sohbet etmek istemiştim. Ben de doktora goturmeyi dusunuyorum
E
Ebru K.
14 Aralık 2025 18:38
Benim kızım da bu şekildeydi üç kez doktora gittik haşla da gidiyoruz 1 yaş 9 aylık ama ne konuşma var ne anlama halla ve ben de bu şekilde hiç iyi değilim
Ş
Şifanur A.
14 Aralık 2025 21:55
Herhangi bi teşhis konulmadi mi ebru hanım
E
Ebru K.
15 Aralık 2025 04:43
Hayır konulmadı
Ş
Şifanur A.
15 Aralık 2025 05:21
Yani doktor sürecinin bu kadar uzun sürmesi ve teşhis konulamaması normal mi bilmiyorum. Şaşırdım açıkçası ve çok üzüldüm. Umarım en kısa sürede iyileşir kuzucuk
F
Fatma N. Ç.
10 Ocak 2026 22:04
Çocuğu en çok gözlemleme fırsarı olan bir annebir şeylerin ters gittiğini hissediyorsa bunu ciddiye almak lazım,otizm ve diğernörogelilimsel bozuklukların tanı ve tedavisini çocuk psikiyatri hekimi yapar, gittiğiniz kişinin bir çocuk psikiyatri hekimi olduğundan emin olun, bazen tanı koymak içşn çocupu bir kaç kez görmek gerekebiliyor, ya da silik belirtileri olanlarda tanı koymak zorlaşabliyor, tanı konulmasa bilegelişimsel açıdan ters giden bir şeyler varsa erken müdahale çok kıymetli
F
Fazilet A.
13 Ocak 2026 09:07
Şifa hanım merhaba , benim de oğlum 12 aylık dediğiniz hareketlerin hepsi bizde de mevcut. Aynı değiller tabi bazen arabayı sürdüğü de oluyor ama genelde fırlatıyor mesela, yada kuleyi yapmak yerine yıkmayı seviyor .kanat çırpma çoğu cocukta oluyor erken dönemde
Bence her çocuk farklı ve sizin de oğlunuzun yaptıkları bariz otizm hareketleri değil. Bence çok düşünmeyin oğlunuzla güzel güzel vakitler geçirin..çok çok kafanıza takılan olursa ilerleyen yaşlarda tabiki götürün uzmana . Ama bu anlattıklarınız biraz da hareketliçocuklarda normal gibi . Bazı çocuklar 2-3 yaşta anca konuşuyor ama normal kabul ediliyor vs
18. Ayda yürüyenler de normal bu örnekleri de gözetin içinizi rahat tutun🙏
Bence her çocuk farklı ve sizin de oğlunuzun yaptıkları bariz otizm hareketleri değil. Bence çok düşünmeyin oğlunuzla güzel güzel vakitler geçirin..çok çok kafanıza takılan olursa ilerleyen yaşlarda tabiki götürün uzmana . Ama bu anlattıklarınız biraz da hareketliçocuklarda normal gibi . Bazı çocuklar 2-3 yaşta anca konuşuyor ama normal kabul ediliyor vs
18. Ayda yürüyenler de normal bu örnekleri de gözetin içinizi rahat tutun🙏
Ş
Şifanur A.
13 Ocak 2026 19:06
Tesekkur ederim fazilet hanım cok saolun gerçekten.