Otizm mi

150 görüntüleme
B

Birsen K. ..

23 Ağustos 2025 06:41
merhabalar benim bebeğim 9.5 aylık mama sandalyesinde başını sürekli arkaya vuruyor, yerde otururken de zikir çeker gibi yapıyor çok tedirgünüm yaşaran oldu mu acaba? Sosyal iletişim göz teması herşey çok iyi
Fadile B.

Fadile B.

23 Ağustos 2025 07:24
Kendi etrafında dönüyor mu oyuncaklarını dizerek mi oynuyor odaklandığında odanı hemen size çevirebiliyor mu yoksa o anda takılı mı kalıyor aynı sesleri tepkisini otizm demek için çok faktörü bazen yan yana getirmek lazım
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

23 Ağustos 2025 07:53
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨

6-9 ayda bebeklerin düzenli babıldama evresinde olmasını ve ‘bababa, dadada, gagaga’ gibi tekrarlı heceler üretmesini bekliyoruz. Çocuğunuzda bu şekilde hecelemeler var mı bu önemli bir nokta. Her alanda tipiğe uygun gelişiyorken sadece kendisine dokunsal uyaran sunuyor olması dokunsal/taktil uyaranla ilgili bir duruma işaret edebilir. Bunun için bir ergoterapiste başvurabilirsiniz. İletişim ve dil gelişimi açısından değerlendirebilmek adına daha fazla bilgiye ihtiyacımız var.
B

Birsen K. ..

23 Ağustos 2025 07:55
Hocam şöyle son zamanlarda sanki yavaş yavaş bababa demeye başladı gibi çok sık yapmıyor ama ara ara babıldıyor
B

Buse A. Y.

23 Ağustos 2025 08:16
Benim oğlumda aynısı yapıyor 11 aylık olmak üzere buzdolabı mama sandalyesi bulaşık makinesi hepsine kafasını vuruyor bilerek kafasını sağa sola sallıyor ama 5 kelime filanda konuşuyor ortalama bence çıkan sesler hoşuna gidiyor artık böyle düşünüyorum çünkü götürdüğüm her doktor normal dedi bi sorun yok diyor ama tedirginim
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

23 Ağustos 2025 18:17
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨

Siz babıldayarak çocuğunuza model olabilir, gelişimini destekleyebilirsiniz. 1 ay içerisinde babıldamalar artmamış olursa bir Çocuk Psikiyatri Uzmanına ve DKT’ye başvurmanızı öneririm. Çocuk Psikiyatri için dil ve konuşma bozuklukları alanına hakim bir doktora gitmenizi öneririm.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir