Otizm-dikkat Eksikliği

187 görüntüleme
M

Melek E.

24 Ağustos 2025 08:31
Oğlum 26 aylık şuanda. İlk olarak 18 aylıkken göz temasından kaçındığını ve isme her defasında tepki vermemesi sebebi ile aile hekimimize danıştım orada oğlumla anlık bir iletişim kurdu ve annesi bir problem görünmüyor dedi ancak yine de ilçe sağlığa annenin böyle bir endişesi var diye iletmiş. Sonra 19aylıkken ilçe sağlık benimle iletişime geçerek dilerseniz otizm merkezi için bi randevu oluşturalım dedi sürecimiz o zaman başladı psikiyatr yaptığı ön görüşmede ali urası gözlemleyerek yüksek risk grubunda dedi ve 6 haftalık bir floortime terapisi verdi bu seanslara gittik ve her seans çıkışı floortime uzmanı bir sorun olmadığını otizm olmadığını düşündüğünü dikkat eksikliği ve uyaran eksikliği akabinde ekran maruziyeti olabileceğini söyledi gerçekten 19 aylıkken işe başladım ve ilk 1 yıl sıfır ekranla geçmişti sonrasında kardeşimin elim kaybıyla psikolojik savaşımda ekrana zaman zaman başvurdum sonrasında işe başladım ve ali uras belki günün 2-3 saatini ekranlar geçirmeye başladı ben işe başladığımda ne kadar kelimesi varsa 24.ayına kadar o kadar kelimesi vardı resmen hiç bir ilerleme yoktu. 6 seans sonra ara değerlendirme yapıldı ve başka bir psikiyatr ali uras otizm değil diyebilirim dedi ancak benim sorunlarım devam etti aktiviteler, kitaplar, oyun grupları, özel eğitim görüşmeleri derken bugüne geldik ve sadece ali urasın oyun terapi ve kreşte akranlarıyla iletişim kurmasının ona iyi geleceği söylendi şuan yarım gün kreşe gidiyor ve benimle olduğu sürece sıfır ekran sabah 9-13 arası kreşte sonra bakım vereni alıyor uyuyor 2.30 gibi kalkıyor ve ben 5 de onu alıyorum yine sıfır ekran devam ediyoruz evet kelimelerde ve oyun kurma becerileri daha iyi daha çom iletişim kurma çabasında ama hala sıralı cümlelere geçiş yapmış değil anne bakk baba gel anne ver gibi kısıtlı hala aktanlarının arasına girmekte hala çekingen kendiyle ilgilenen yetişkinle çok eğlenir gerçekten ilgilenmeyen telefona gömülen dede kuzenleri kendine asla yaklaştırmıyor öpmek için yaklaştıklarında bile çığlık atar kitap okumak çok hoşuna gider geceleri öyle uyur uyuması yemesi iyidir. Ekranla yerdi sadece son 72 saattir ekranla yemeyi de tamamen bitirdik gelişimi anlamında bu açıklığı kapatamamaktan çok korkuyorum
M

Melek E.

24 Ağustos 2025 08:34
Bu arada görüştüğüm 3 DKT de 36 ay öncesi dkt ye başlamadığını söylerek kapıdan çevirdi görüşmeye bile gidemedim telefonda direkt 36 dediler ses koku ışık hassasiyeti yok tekrarlayan hareket yok takıntı durumları yok evet hala umursamaz bir kelime söylediğinde tekrar söylemesini istesem tekrarlamaz ama kendi istediğinde söyler 1den 10a kadar ezbere sayar şekillerin isimlerini söyler ana renkleri bilir ve söyler ama yine canı isterse söyler kareografi danslar öğretirim müzikle benim bile şaşırdığım olur ama o asla şaşmaz ezberler dansı yine dans etmesini istediğimde değil kendi isterse dans eder
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

24 Ağustos 2025 13:56
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨

4 yaş öncesi dil bozukluğu vardır demek mümkün olmuyor fakat 3 yaşa kadar çocuğun dil becerilerinin geriden gelmesi durumuna ‘Gecikmiş Dil Konuşma’ diyoruz ve bozukluğa dönmemesi adına terapiye alıyoruz. Farklı bir DKT bulmanızı, başka bir uzmanla görüşmenizi öneririm.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir