Otizm Belirtisi
175 görüntüleme
M
Meltem A.
11 Ocak 2026 17:45
Kızım 10 aylık el çırpma hareketi var heyecanlandığında el çırpıyor otizmden korkuyorum göz teması kuruyor adına tepki veriyor baba mama gibi iki kelimesi var bizi taklit edebiliyor ama el çırpma hareketinden şüphelenmeli miyim bir de bay bay yapmayı tam şekilde yapamıyor aşağı yukarı sallıyor gibi yapıyor
E
Eda D.
11 Ocak 2026 17:51
Bsy bay yapmak herhalde o aylarda olmuyor yada farklı zamanlarda olabilir o aylarda benim kızımda yapmıyordu şimdi 13 aylık gece uyanınca bile bay bay yapıp duruyor
S
Sibel Ç.
11 Ocak 2026 17:56
Bay bayı tam yapamamısının belirti olduğunu bilmiyordum benim oğlum da 14.ayına girdi yukarı aşağı sallıyor gibi ama gelişimi kelime sayısı oldukça iyi
M
Meltem A.
11 Ocak 2026 18:24
Bay bayı biraz erken yapmaya başladı kızım zaten ama hep aşarı yukarı yapıyor ve el çırpma hareketinden asıl şüphelendim bilemiyorum
S
Sibel Ç.
11 Ocak 2026 18:29
Bence ay olarak çok normal boşuna kendinizi yormayın 10 aylık bir bebek heyecanlanınca ellerini çırpar çok fazla sosyal medya kirliliği var bence keyfini çıkarın bebeğinizin 😊
G
Gülten Ö.
11 Ocak 2026 18:42
Bence boşa şüpheniz analık tabi adım atsa şüphe duyarız ama tek bir hareketle onca yaptığı şeyi çöpe atmayın her söylenene de inanmayın 🤗
M
Meltem A.
12 Ocak 2026 09:48
çok doğru sosyal medya kirliliği sürekli el çırpma hareketi otizmden kaynaklı olur gibi videolar çıkıyor önüme aslında tek bi hareketle belirlenemez bunun farkındayım ama annelik işte 🥲teşekkür ederim hepinize🤗
C
Cennet A. T.
13 Ocak 2026 19:13
Tabii tek bir belirtiyle teşhis koymayın ama içiniz rahat etsin istiyorsanız Nörolojiye gözükün