Otizm ?

210 görüntüleme
G

Gül K.

14 Ağustos 2025 11:18
8.5 aylık 7550 kg 69cm dk2980 48cm
İsme uyaranlara tepki hareket vs normal ama bi süredir elini havada topu çeviriyormuş gibi sağa sola döndürüyor. Bide sevinince kanat çırpma gibi kol hareketi var korkmalı mıyım
A

Ayşenur G. ..

14 Ağustos 2025 11:34
8 aylık ben de bı kaç haftadır aynı şeylerden dolayı endiseliydim. Parmak incelemesinin sonunda eliyle kavramaktansa artık parmaklarını cımbız gibi kullanıp almaya başladı. Babildamayi bırakmıştı bir kaç haftadır şu an yeniden başladı. Bazen farklı bir gelişim gösterecekleri sırada eskiden yapabildikleri şeylerde duraksamalar oluyormuş. Kanat çırpma hala var bende de bazen endişe olabiliyor ama doktorumuz normal bebekler de bu hareketi yapıyor dedi.
G

Gül K.

14 Ağustos 2025 21:01
Ah çok teşekkür ederim paylaşımınız için aslında normal gelişim süreci olduğunu da düşünüyorum ama insan yinede tedirgin oluyor, içim rahatladı bir nebze teşekkür ederim
Ş

Şule G.

14 Ağustos 2025 21:39
Biz 15 aylık olduk benzer aylarda sevinince çırpınma alkış yapma gibi şeyler yaparken bende aynı endişeleri yaşadım. Ama sanırım bu aylarda bunları yapıyor olması normal bir gelişim süreci. Çünkü yeni yetenekler eklendikçe bu davranışları bırakıyorlar.
G

Gül K.

15 Ağustos 2025 20:27
İnşallah çok teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir