Otizim mi? Korkuyorum

251 görüntüleme
G

Gaye

13 Eylül 2025 21:55
Bebeğim yarın 6 ayına girecek babıldama var ismine bazen dönüyor göz teması ona şarkı söylerken veya dikkatini çekecek bir oyun oynatıyorsam var desteksiz oturabiliyor uzun süre tummy time yapıyor ama son bir haftadır uykuya geçişte çok zorlanıyor sürekli ayaklarını çırpıyor kafasını sağa sola sallıyor bu durum beni çok korkutuyor uyku uyuyamıyorum lütfen yardımcı olun.
Z

Zeynep K. C.

13 Eylül 2025 22:02
Merhaba benim bebegimde bir hafta sonra 6 aylik olacak öncelikle atak haftasındasınız uykuya geciste bizde çok zorlanıyoruz ağlama kendini kasma atma kucagima alip sakinlestirip o sekilde uyutmaya çalisiyorum. Bu arada kafayi sağ sol sallama bizde de var bi seyi istemediğinde ( mesela burnunu temizlerken) ayagimda sallarken yapiyo bence bunlar normal gelisim göstergesi neden boyle bi dusunceye kapildiniz ki
G

Gaye

13 Eylül 2025 22:05
Sadece uykuya geçişte yapıyor kafa sallamayı hızlı bir şekilde kafasını sağa sola sallıyor ve sürekli ayaklarını yatağa vuruyor ve uykuya geçmesi yarım saatten fazla zaman alıyor tekrarlayan ayak hareketi beni korkutuyor
Elif O. .

Elif O. ..

13 Eylül 2025 22:08
Benim kızım bugün 7 aylık oldu 1 ay boyunca ayaklarını yatağa vurdu hala da vuruyor Gaye hanım korkmayın 😇
Z

Zeynep K. C.

13 Eylül 2025 22:18
Artık büyüyolar bebişler yaptikları birçok seyi bilinçli yapıyolar o yüzden tekrarlaması çok normal evet bizimde uykuya gecisimiz uzun sürüyor bu ara böyle şeyler düsünüp kendinizi strese sokmayın bence bebeğinizde etkilenir bundan anın tadını çıkarın ☺️
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

14 Eylül 2025 18:31
Gaye hanım merhaba. Otizm’de iki alanda etkilenim görülür: stereotipik/tekrarlayıcı yineleyici hareketler ve sosyal iletişimsel alan. Kendi branşım açısından yorum yapacak olursam çocuğunuzun iletişimsel becerileri (ortak dikkat, göz teması ve bakışma, babıldama, isme tepki) gayet iyi bir gelişim göstermiş gibi duruyor. Bu veriler bizi Otizm tanısını dışlamaya götürebilmektedir. ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir