Otizim Belirtisi Olabilir mi
335 görüntüleme
S
Seda Y.
9 Kasım 2025 09:59
9 aylık oğlum ellerimi kanat gibi çırpıyor ve heyecanlandığı zaman kendini kasıyor otizim belirtisi olabilir mi
S
Selma Y.
9 Kasım 2025 10:06
Benim oğlum da aynısını yapıyor internette Instagram da gördüğüm şeyler yüzünden psikolojim bozuldu 3 gün sonra 1 yaşına girecek kalabalık ortama giriyor sosyal bir çocuk gel dediğimde geliyor ismiyle seslenince bakıyor ama hiç kelimesi yok videoları görünce aşırı evham yapıyorum
S
Seda Y.
9 Kasım 2025 10:08
Bende İnternete gördüm az önce evham yapmamak elde değil benim oğlumda göz teması kuruyor sosyal ortamda mutlu oluyor ama yinede aklıma takıldı buradan da sormak istedim
T
Tuğba B. ..
9 Kasım 2025 10:43
O videolar yüzünden her hareketinden bir anlam çıkarmaya çalışıyoruz
N
Nurten
9 Kasım 2025 10:51
Sadecr bir hareketten böyle bir durum olduğu söylenemez evham yapmadan takip edin 😇
M
Melike g.
9 Kasım 2025 11:19
Benim bebeğim de 9 buçuk aylık heycanlanınca ve sevinince kanat çırpıyor ben de korkuyorum

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
15 Kasım 2025 08:34
Merhabalar🌸 sadece kanat çırpıyor diye bunu otizim diyemeyiz bir çok çocuk heyecanlandığı zaman kanat çırpabilir alkış yapabilir kendini kasabilir. Bunların yanı sıra göz teması var mı tekrara düşen hareketler var mı içme tepkisi var mı dönen şeylere karşı ilgisi nasıl ve daha bir çok belirtiği birlikte değerlendirmek gerekiyor. Sadece birkaç tane belirti otizmi düşündürmez. Bunun için lütfen izlediğiniz videolardan acaba çocuğum otizm mi düşünmek yerine Bebeğinizi takip edebilir ekstra belirtileri çıkarsa da uzmandan destek almanizi öneririm. Bu videoları izleyerek aslında kendinizi mental olarak görüyorsunuz 🌸🙏
T
Tuğbada
20 Kasım 2025 21:51
Bebeğim 8 aylık heyecanlandığında kasılıyormuş gibi başka bir sorun yok ama kafam karışıyor