Oral Gelişim Bozukluğu

70 görüntüleme
N

Naz E.

8 Kasım 2025 16:51
Merhaba oğlum 13 aylık oldu henüz dişi yok ek gıda konusu tam bir işkence hiç bişi yiyemiyor yemiyor demiyorum sanki yiyemiyor gibi diliyle itiyor herşeyi elime verdiğim şeyleri koparıp geri çıkarıyor ağzından çiğneme ve yutma konusunda problemi var sanki böyleni durum yaşayan var mı ? Ne yapmak lazım çocuk doktoruma sordum ama öğrenecek zamanla dedi ama benim hiç içime sinmiyor bu durum
İ

İ.E.

8 Kasım 2025 16:55
Ek gida benim icin de problem ya. Benimki de 13 aylik meyveyi pure yapmazsam hala yemiyor. Onceden cok takiyordum da simdi biraz saldim. Bu sosyal medya dayatmalarindan cok sıkıldım. Benimkinin de hizi boyle napayim onunde sonunda yiyecek biz nasil yemeye basladik dedim saldim acikcasi. Onun hizinda ilerliyorum akisina biraktim biraz.
N

Naz E.

8 Kasım 2025 17:07
Püre yese ben onada razıyım hatta bi iki lokma bile yese tamam ama yiyemiyor mu bi sorun mu var diye endişe ediyorum buna çok üzülüyorum
G

Gözde ..

8 Kasım 2025 17:37
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yutma da bir sıkıntı olup olmadığını değerlendiren kurumlar var. Mesela Ankara'da fizyoterapi ve rehabilitasyon fakültesinde yutma bozuklukları ünitesi var ancak patolojik olanlara bakılıyor olabilir . Tabii oraya varmadan önce yine doktorla görüşebilirsiniz, başka bir doktorun görüşünü alın. Hastaneleri mutlaka araştırın illa vardır yutma için özelleşmiş yerler ya da özel yutma klinikleri. Geçmiş olsun ❣️
İ

İ.E.

9 Kasım 2025 04:00
Yiyemiyor mu sorusuna doktor belki daha iyi yorum getirir. Bir kac yeme videosu cekip doktoruna gosterin isterseniz. Yardimci olur belki. Ama bana bu aylarda yemek istemiyorlar gibi geliyor. Yeni yeni huylar cikartiyorlar. Son iki haftadir benimki agizda yemek tutmaya ara ara kendini ogurtmeye basladi, daha once hic yapmazdi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir