Önce Meme Sonra Mama Reddi
223 görüntüleme
E
Esma G. ..
1 Ekim 2025 03:48
Kızım şu an 4 ay 10 günlük , 3. Aydan itibaren emziğe başlamasıyla meme reddi yaşadık ağlayarak emiyordu ayakta gezerek şarkı söyleyerek emmeye ısındırıyordum 5-10 dklık emme süresi vardı bu süreçte kilo alımı düştü 450 gr aldı. Doktor mama verin dedi bir hafta mama takviyesi denedik, bir meme bir mama dönüşümlü öğünler şeklinde o hafta 115 gr aldı doktor mamayı artıralım dedi ben günde iki kere emziriyordum bu süreçte 7-8 kere mama verdik sadece 15 gr aldı. Doğum kilosu 2800 şu anki kilosu 5150. Kilo alımı neden durmuş olabilir mama neden yaramadı, sütüm yetmiyor ve mama da içmiyorsa ne yapılmalı?
B
Buket A.
4 Ekim 2025 10:51
Merhabalar her mama bazen her bebeğe iyi gelmiyor bende hem emziriyorum hem mama veriyorum bebeğim normal kiloda seyrediyor şuanlık bebeğiniz iştahlı alıyorsa mama miktarını arttırıp devam edebilirsiniz bence ama mamayı çok da iştahla içmiyorsa mama değişimi de yapabilirsiniz belki bebeğiniz mamayı beğenmemiştir bir de benim bebeğim de 4 aylık ben mama da versem ağlaya ağlaya o memeyi aldırmaya çalışıyordum tabii ki katılarak ağlatmıyordum ama eninde sonunda alıyordu sütünüz için eğer artmasını istiyorsanız dilruba demirezer var onun paylaştığı ürünler var ona bakabilirsiniz kendim de kullanıyorum ve memnun kaldım mama için de kuzenim bebeğine golden goat kullanmıştı keçi sütlü bir de erkn doğum yapmıştı bebişi küçücüktü maşallah kilo alımı da iyiydi o mamayı kullanırken denemek isterseniz tavsiyemdir

Seda N. E.
Emzirme Danışmanı
4 Ekim 2025 11:02
Merhabalar; emme süresince bebeğin bir memeyi tamamen boşaltması çok önemlidir. 5-10 dakikalık süreçte ( ağlaması-memeyi ağızdan çıkarıp oyalanmasını da dahil edersek) memeden sadece sütün su ve karbonhidratlı kısmı geçecektir. ( İlk gelen sütünüz suludur ve bebeğin su ihtiyacını karşılayacaktır). Memedeki son süt yağdan zengindir ve bebeğe doygunluk hissi verir. Bebeğinize sütünüzü sağarak vermeyi deneyebilirsiniz. Mamanızı değiştirebilir mama ile takviye edebilirsiniz
L
Lina ..
18 Ekim 2025 01:15
Merhaba, Kızım 2 yaşında yenidogan gibi emiyor tek memeyle, konuşuyorum anlıyor anlatıyorum ama meme olunca onunla sohbet ediyor bebeklerini de emzirtiyor opuyor kokluyor tuhaf bir bagi var gibi, desteksiz ve arkadaşsız büyüyor acaba arkadaş olarak mı görüyor hep açık görmek istiyor temas halinde, inanin mecbur kalinca tiksindirmekten baska carem kalmadi, siyah bant yapıştırdım neler sürdüm islak mendil getirip silmek istiyor, herkese meme hasta olmuş diyor geceleri meme diye uyaniyor ama aslaa birakmak istemiyor 5 gün annemlerdeyken denedik sabahlara kadar ağlama ve sinir krizleri susturamadik, sabaha kadar emiyor kaliteli uyku uyuyamıyorum geceleri, gunduzde cocuguma yetemedigimi hissediyorum ne yapabilirim :(

Seda N. E.
Emzirme Danışmanı
19 Ekim 2025 18:48
Merhabalar; 2 yaş civarındaki çocuklar için meme artık yalnızca bir beslenme aracı değildir; aynı zamanda bir duygusal bağ, teselli ve arkadaş gibidir. 2 yaş çocuğu artık kendini “ayrı bir birey” olarak fark etmeye başlar ama hâlâ annesine çok bağlıdır. Meme onun için anneyle konuşmadan da iletişim kurabildiği bir dost gibidir. Gözlem yaptığınız kadarıyla meme dışında sakinleşmiyor, sürekli meme istiyor , oyuncaklarını dahi emzirtiyorsa ve ayrılık kaygısı çok yüksek ise bir pedagogdan yardım almanızı öneriyorum.
L
Lina ..
31 Ekim 2025 23:59
Desteksiz büyütüyorum kalabalıkta biraktirmaya çalışınca gündüz pek istemiyor çünkü hasta olmuş isirdin memeyi uf olmuş diyorum anne üzülme diyip gelip opuyor kapatıyor memeyi kendisi. Ama eve dondugumuzde tekrar meme krizi öfke,ağlama nöbetleri oluyor tepeme çıkıyor bana ve kendisine zarar vermeye çalışıyor sinirinden sütümü sagiyorum biberon istemiyor b12 ve demiri yukselmiyor takviyeler kullansa dahi ne yapmalıyım sizce bu duruma eşimle çok canımız sıkılıyor hayatımızı olumsuz etkiliyor, memeye guvendigi icin yemek yemiyor, ben sabaha kadar emzirdigim için uykumu asla aalamiyorum