Ön Süt Arka Süt Dengesizliği
168 görüntüleme
S
Songül A.
6 Ekim 2025 10:46
Sağ memem sola göre çok daha büyük ve daha çok süt üretiyor . Haliyle hep sağdakinin bitmesini bekliyorum ama her emzirme sonrası bebeğim bitiremiyor . Sağım yapmıyorum tazyikli olmaması için ama bu sefer de bebeğim hep ön süt almış oluyor . Ne önerirsiniz . Bebeğim iki aylık
E
Elif G. Ç.
6 Ekim 2025 10:59
Bende de aynı sıkıntı mevcut sağ memem sola kıyasla neredeyse 2-3 katı süt üretiyor. Sol memedeki süt oranını arttırmak için bebek acıktığında daha faza emerek memeyi uyardığından önce sol memede en az 10 dk tutup sağ memeye geçiyorum. Benim sütüm çok fazla olmadığı için mama takviyesi de alıyoruz. Sağ memeyi de tamamen bitirmesini bekliyorum.
Y
Yasemin A.
6 Ekim 2025 11:00
Emzirmeden önce sağım yapabilirsiniz böylelikle son sütü vermiş olursunuz
E
Emine E. ..
6 Ekim 2025 11:17
Aynı sorunu yaşadım bir havluyu buzluk kısmında bekletin sağ memeyi emzirdikten sonra sağ memenin atletin üzerinden soğuk olan havluyu 5 dk tutun sonraki emmelerinde solu teklif edin bir sol bir sağ şeklinde devam edin aynı sorun olursa uygulamayı tekrar edin benimki böyle çözüldü

Rasime Ç. ..
6 Ekim 2025 11:56
Bendede sol göğüs sağa göre daha fazla süt üretiyor ben açken önce sağdan başlıyorum zaten emiyor doymayınca huzursulaşıyor sonra sola geçiyorum bunu doktora sorduğumda zaten her 2 saate bir emziriyorsun ve bebeğinin kilo alımda iyi sorun etme dedi sagmalımıyım dedim dediki sagdıgında zaten ön sütle arka süt karşıyor hiçbir fark yok
S
Songül A.
6 Ekim 2025 13:37
Herkese çok teşekkür ederim, önerilerinizi uygulayacağım