Öksürük
69 görüntüleme
E
Esma
13 Ekim 2025 19:49
Bebeğim 22 aylık 3 gün önce akşam birden ateşlendi ateşi ölçtüğümüzde 38 di. Üzerini çıkardım banyo yaptırdım derken ateşi düştü. Ama gece içinde 38,5 oldu en fazla. Islak bez uyguladım yine düştü. Sabah ateşi 37,5-37.7 gibiydi. Ama emiyor ve huysuzluk etmiyordu. O yüzden doktora götürmedim ilaçta vermedim. Akşama ateşi normale döndü. Ama sabahına bir öksürük başladı. Bugün öksürüğün 2. Günü emmesinde problem yok, burnunu açıyoruz, ara sıra tıkanıyor burnu, ateşi yok, huysuz değil. Sadece atamadığı bir balgam var sanki. Yani kuvvetli bir hırrrrt yapsa çıkacak ama yapamıyor. Sizce doktora yine de götürmelimiyim yoksa geçer mi?

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
13 Ekim 2025 20:45
Merhaba serum fizyolojigi buhar olarak verip sirtina pat pat vurun balgam atamazsa öksürük ilerleyip akciğer enfeksiyonuna dönüşebilir balgamı sık sık pat pat vurarar artırın. Öksürük halı balgam atincada düzelmezsebir uzmana sırtını dinletseniz iyi olur .
E
Esma
14 Ekim 2025 18:36
Fatma hocam dediğiniz gibi bugün serum fizyolojiği buhar olarak nebulizatörle verdik ilk olduğu için korktu maske taktırmadı 5 ml fizyolojiği maske takmadan ama yakınına tutarak yarısına kadar bitirdik. Sonra sırtına Osman hocanın gösterdiği gibi vurdum bi kaç defa sonra iki burnunuda serum fiz. İle açtık.ama tam açılmadı sanki. Biraz emip uyudu. Bu öksürük ne kadar sürerse doktora gidilmeli?