Öğürüp Kendini Kusturmak

90 görüntüleme
T

Tuğba

13 Eylül 2025 21:45
Merhaba bebegim 5 ay 15 gunlukken ek gıdaya basladik 6 ay 10 gunluk olana kadar asla ağzını açmadı tadimlar Allah a emanet böyle kakasinda görünce afedersiniz aaa yemiş diyerek geçti bazı gıdalar da içim rahat etmedi başa döndüm vs biraz kotu geçti tadim süreçleri. Ağzını kitlemesine ve hala iştahlı olmamasına ragmen kahvaltı ogle yemeği akşam yemeği ayrı ayrı sürekli vicdan yapmamak icin hazırlıyorum. Blender çorba dışında yapmadım hatta çorbalarida şehriyeli kiymali vs yapmaya çalıştım genel olarakki taneli gıdaya alışsın. Fakat oglum iştahsız. 11.5 aylik ağzına katı birsey geldiğinde yoğurt ve su ile hemen desteklemezsem ogurte ogurte kendisini kusturuyor. Bazen biberonu kaşığı yemeği gördüğü gibi ogurmeye basliyor ne yapacağımı şaşırdım bir problemi mi var diye dr a da götürdüm fizyolojik bir sıkıntısı olmadığını söyledi ama sürekli ogurmesi çoğu zaman ogurup kendisini kusturmasi artık yorucu ve üzücü olmaya başladı yorumlarınızı rica ederim
T

Tuğba

15 Eylül 2025 07:43
Merhaba benzer durum yaşayan yok mu
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

15 Eylül 2025 08:54
Sıvı beslenmeye alışık olan bebekler için katı ya da pütürlü dokular ilk başta yabancı gelir. Bu yüzden yiyeceği ağzında tutması ya da öğürme tepkisi göstermesi çok normaldir. Aslında bu durum yetişkinlerde bile olabilir; örneğin portakal tüketirken liflerini yeterince parçalamazsak bizde de öğürme refleksi oluşabilir.

Bebeklerde de aynı şekilde, gelişimine uygun dokuda ve yavaş yavaş ilerleyerek besinleri sunmak gerekir. Bu süreçte sabırlı olmak, baskı yapmamak ve küçük porsiyonlarla denemeler yapmak en sağlıklı yaklaşım olacaktır 💐
T

Tuğba

20 Eylül 2025 21:08
Teşekkürler Esra Hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir