Öğün Sayısı

140 görüntüleme
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Eylül 2025 06:34
32 haftalık yani 7 aylık bebeğim var günde 2 öğün veriyorum ama üçüncü öğüne ne zaman geçmem gerekiyor ya da ne zaman geçmem gerektiğini bilmiyorum nasıl anlarım
H

Hülya A. ..

11 Eylül 2025 07:24
Merhaba benim bebeğim 4 buçuk aylık 5 aylık olduğunda ek gıda tadimlarina basliycaz. Doktorumuz bir liste oluşturdu. İlk hafta sebzeler sonra meyveler yoğurt vs. 3 hafta böyle geçecek sonrasında öğünü 2 ye cikaricaz. 1 hafta 2 ogun olacak sonraki hafta 3 öğüne cikaricaz. Yani 6 aylık olduğunda 3 öğün ek gıda alıyor olacak. Ogün 3 olduğunda ise çorba muhallebi vs basliycaz. Belki size de fikir olur. Bizim cizelgemiz bu şekilde.
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Eylül 2025 08:05
Bende çorbalara muhallebilere başladım zaten diğerlerini yiyo ama 3 öpün için şu an erken gibi geliyor bana yani anne sütüyle doyuyor ve biz yemek yerken istemiyo yemek yemek
H

Hülya A. ..

11 Eylül 2025 08:20
O zman hiç zorlamayın çünkü şu an doymak için ek gıda almiyorlar . Sadece yeme düzeni oluşması için bu durum. Bizim doktorumuz ısrarcı olmamamizi ama ogunlere dikkat etmemizi söyledi. Yani yemiyorsa zorlamak yok ama öğün vakti geldiğinde yine teklif var.
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Eylül 2025 08:22
Tabi ki tabi bende öyle ilerliyorum her seferinde teklif ediyorum sevmediği zaman farklı yöntemlerle tekrar vermeye çalışıyorum farklı zamanlarda mesela haşlanmış yumurtayı sevmiiyorsa irmikli yapıyorum ya da farklı bi şekilde hatta diş dönemindeyiz geçen gün nerdeyse ağzına 1 lokma bile koymadı her öğünde de teklif ettim bizimle birlikte masaya oturtuyorum hoşuna gider belki ister diye ama o gün hiçbir şekilde istemedi yani bazen olabiliyor
H

Hülya A. ..

11 Eylül 2025 17:53
Doktorlar 1 yaşına kadar ana besin anne sütü ya da mama olduğunu söylüyor zaten. Ek gıda tadımlık ama ister istemez insanın canı sıkılıyor. Bakalım bizi neler bekliyor sağlıkla büyüsün bebisiniz :)
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Eylül 2025 18:11
Amin inşallah tüm bebekler sağlıkla büyüsün inşallah ben canımı sıkmamaya çalışıyorum vallaha çünkü sizin de söylediğiniz gibi temel besin anne sütü sürekli emdiği için rahatım o konuda ☺️
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

12 Eylül 2025 07:33
Bebeğin ek gıdaya başlamasında sizin aile içerisindeki beslenme düzeninden faydalanmak size yol gösterir. Altıncı ayda bir ana ve bir ara öğün yeterlidir, ilerleyen aylarda sindirime göre artırılabilir. Yedinci ayda genellikle iki öğün uygundur. Ancak bebeğiniz öğünlerini iştahla yiyorsa, sofraya ilgi gösteriyorsa ve süt dışında sık acıkıyorsa üçüncü öğüne geçiş için hazır olduğunu gösterir. Her bebek farklı geliştiği için bu süreçte bebeğin verdiği sinyalleri dikkate almak önemli 🤗 umarım yardımcı olabilmişimdir 💐
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

12 Eylül 2025 08:19
Valla hem de çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim evet sofralara masalarla ilgisi var şu anda 2 öğün şeklinde ilerliyoruz aralarda yoğurt salatalık çubuğu falan veriyorum ama süt dışında acıktığını düşünmüyorum öyle bi sinyal almadım şu ana kadar ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir