Odasını Ayırmak İçin Çok mu Erken ?

94 görüntüleme
Büşra B.

Büşra B.

19 Ekim 2025 20:43
Merhabalar bebeğim 5 aylık. Bu aralar odasını ayırmayı düşünmeye başlar oldum çünkü gece uykusu maalesef bizim yüzümüzden kalitesiz bir hal alıyor. Derin uykudayken bile yorganı çekme sesine uyanıyor. Herhangi bir çıt sesine ya da öinicik bir ışığa direkt uyanıyor derin uykuda olsa bile. Yani hiç istemiyorum daha çok küçük ama uykusunun bu şekilde bölünmesini de istemiyorum. Bu dönemde ayırmam ne gibi sonumlar doğurur olumlu olumsuz ne etkileri olur?
E

Esra B.

19 Ekim 2025 21:02
Merhaba doktorların genel görüşleri 1 yaşına kadar odayı ayırmamak. Ani bebek ölüm sendromu yüzünden, bence 5 ay çok erken uyurken burnu tıkanabilir nefes alamayabilir, kusabilir vs o yüzden aynı odada olsanız daha sağlıklı olur
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Ekim 2025 21:56
İlk 1yıl içerisinde bebek anne babayla aynı odada farklı yataklarda yatmalı. Ani bebek ölümü sendromu açısından çok önemli. Yani 1 yaşından önce oda ayırmamalısınız
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

20 Ekim 2025 07:18
@Büşra Babayiğit Merhaba 🌼 Derin uykudan bile uyanma hali, muhtemelen aşırı yorgunlduktan kaynaklanır; uykusu ne kadar kötüyse, o kadar hassaslaşır. 5. ayda odayı ayırmak güvenli bağlanma veya gelişim açısından olumsuz etki yaratmaz. Ancak Pediatrist uzmanlarının önerisi 1 yaşından sonra oda ayırmaları yapmak. 6. Ayve 1 yaş ayrılık kaygısının yoğun yaşanabileceği dönemler
Büşra B.

Büşra B.

20 Ekim 2025 07:50
Teşekkür ediyorum cevaplar için🌸 uykusunu daha kaliteli hale getirmek için uğraşacağım o zaman. İnşallah başarırım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir