Odaları Ayırma

121 görüntüleme
E

Ecem ..

17 Ağustos 2025 12:14
Kaçıncı aydan itibaren odalar ayrılmalı? 1 yaş deniliyor ama bana çok geç geliyor.
K

Kübra Y.

17 Ağustos 2025 12:17
Bana kalırsa tam vakti 1 yaş. Herkes için değişebilir tabiki bu durum. Ben endişeleniyorum acaba ya duymazsam diye. Benimle aynı gün doğum yapan arkadaşımda mesela ayırmış odayı 6 aylık mesela şuan. Tamamen bebeğe ve anneye bağlı. Ben hazır hissetmiyorum o ayrı
Esra E. .

Esra E. ..

Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı

18 Ağustos 2025 19:32
Merhabalar, bu işin doğrusu ya da literatürde yazanı diyeyim 1 yaş. 1 yaşa kadar çocukla aynı odada farklı yataklarda, 1 yaştan sonra ayrı odalarda uyumalıyız. Ama Kübra hanım haklı çocuğa, aileye yaşam biçimine göre değişebilir. Benim kızımın uykusu çok hafifti ve biz odaya her girişimizde uyanıyordu. Bu yüzden ben 7 aylıkken ayırdım. 6 ayın altında ayırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum ama ondan sonrası biraz size bağlı ❤️
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

20 Ağustos 2025 06:56
Genellikle Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) gibi kuruluşlar, ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riskini azaltmak için bebeğin ilk 6 ay ila 1 yaş arasında ebeveynleriyle aynı odada, ancak ayrı bir yatakta uyumasını önermektedir. Bu durum, güvenlik kaygılarının yanı sıra, bebeklerin gece beslenme ihtiyaçları ve duygusal gelişimleri için de önemlidir. 1 yaşın size geç gelmesi kişisel bir tercih olsa da, bebeğinizin gelişimsel ihtiyaçları ve güvenliği göz önünde bulundurulmalıdır.
Bebeğinizin ayrı odada uyuma kararı, hem sizin hem de bebeğinizin hazır oluşuna bağlıdır. Eğer 1 yaşından önce ayırmayı düşünüyorsanız, bebeğinizin gece beslenme ihtiyacının azaldığından ve kendi kendine uykuya dalma becerisi geliştirdiğinden emin olmalısınız. Odayı ayırmadan önce, bebeğinizin yatağının kendi odasında olması ve güvenli bir uyku ortamı sağlanması önemlidir. Bu geçişi kademeli olarak yapmak, bebeğinizin adaptasyonunu kolaylaştıracaktır.
E

Ecem ..

20 Ağustos 2025 19:08
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Çok sağolun. Henüz 8 aylık geç kaldım diye düşünüyordum cevaplarınız sayesinde geç kalmadığımı fark ettim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir