Odadaki Nem Oranı ve Burun Hırıltısı Nasıl Dengelenir?

123 görüntüleme
G

Gamze V.

5 Kasım 2025 13:15
Selamlar, Gündüzleri odayı havalandırmama rağmen geceleri nem oranı 72-74 seviyesinde değişiyor ve bir türlü olması gereken ideal nem oranını yakalayamıyorum.

1 aylık bebeğim var ve 2 gündür nem oranı arttıkça burundan hırıltı geliyor , geceleri ise bu hırıltıdan dolayı çok sık uyanıyor deliksiz bir uyku uyuyamıyor.

Hırıltının nedenini anlamak için burun deliklerini kontrol ettiğimde pislik ya da mukus göremiyorum, bu nedenle hırıltının nem oranından kaynaklandığını düşünüyorum ya da burunun daha ilerisinde mukus var bilemiyorum.

Bazı yerlerde petekleri ısıtmanın odadaki nem oranını düşürdüğü yazıyor ancak petekler çalışmadığı halde bile oda sıcaklığımız 23-24 arasında değişiyor, ideal sıcaklığın üstüne çıkacağımı düşündüğümden petekleri de açamıyorum.

Evinizdeki nem oranını nasıl dengeliyorsunuz ve hırıltının genizden mi yoksa nemden mi kaynaklandığını nasıl anlayabilirim?

Destek rica ederim.
B

Burcu

5 Kasım 2025 14:15
Aynı şeyden bizde muzdaribim bir türlü ayarlayamadık. Burnu hırıl hırıl temizlemem rağmen
E

Edanur b.

5 Kasım 2025 16:56
Merhaba, odanızı sık sık havalandırıyor musunuz
G

Gamze V.

5 Kasım 2025 21:31
Evet,yatana kadar havalandırıyorum.
C

Ceren ..

8 Kasım 2025 16:07
Aynı sorun bizde de var, nemin fazla olması alerjiye neden oluyomuş. Dehumifier cihazı varmış ama etkili olur mu bilmiyorum
Ş

Şeyma

11 Kasım 2025 13:22
Aynı durum bizde de var bizim alerjik dedi doktor genel olarak nemimiz de 60 oluyor makine kullanmıyorum o yüzden bizde damla ve bi ilaç başladık hava veriyorum bebeğimin hırıltısı azaldı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir