Oda Isısı Kaç Olmalı
148 görüntüleme
P
Pınar ..
6 Ekim 2025 06:05
Selamlar,
Doktorların önerdiği gibi oda ısısını 22-23 derecede tutuyoruz nem %50-60 arası. Biz geceleri bu sıcaklıkta üşüyüp üstümüzü örtüyoruz.3 aylık yavrumuz uzun kollu zıbın ve pijama altıyla yatıyor. Ensesi ve göğsü ılık oluyor ama diğer yerleri soğuk bacakları yüzü buz gibi oluyor. Oda ısısını arttırmayın çocuğu çok giydirmeyin diyorlar ne yapacağımızı şaşırdık. Bazen vicdan yapıp kendi üstümü de örtmüyorum 😀Siz nasıl ayarlıyorsunuz sıcaklığı ve gece giyimini
Doktorların önerdiği gibi oda ısısını 22-23 derecede tutuyoruz nem %50-60 arası. Biz geceleri bu sıcaklıkta üşüyüp üstümüzü örtüyoruz.3 aylık yavrumuz uzun kollu zıbın ve pijama altıyla yatıyor. Ensesi ve göğsü ılık oluyor ama diğer yerleri soğuk bacakları yüzü buz gibi oluyor. Oda ısısını arttırmayın çocuğu çok giydirmeyin diyorlar ne yapacağımızı şaşırdık. Bazen vicdan yapıp kendi üstümü de örtmüyorum 😀Siz nasıl ayarlıyorsunuz sıcaklığı ve gece giyimini
A
Ayşegül Ü.
6 Ekim 2025 06:14
En sağlıklısı uyku tulumu ama ben daha geçmedim, kendimize ne örtüyorsam o muadilde bir şey örtüyorum 2,5 aylık oğlumun üstüne.
P
Pınar ..
6 Ekim 2025 06:27
Üstünü örttüğümde yüzüne çekiyor maalesef çok hareketli geceleri.Uyku tulumuna geçmek lazım galiba.
E
Esra Ç.
6 Ekim 2025 06:47
Çıtçıtlı kolsuz atlet üzerine 1.6 tog uyku tulumu giydirin. Üşümez ve terlemez. Güvenli şekilde uyur.
S
Sema Ç.
6 Ekim 2025 06:56
Bende bu gece ilk defa uyku tulumu giydirdim 1.6 tog evin isisi 21 kusurlerdeydi icine zıbınve muslim incecik bir pijama giydirdimterlermi diye kontrol ediyordum cunku icine hicbirsey giydirmemesi gerekiyormus neyse ben gece kontrol ettim surekli terliyormu diye karnini doyurduktan sonra bezini degistirmek icin tulumunu actim ve bacaklari buz gibiydi ensesi ve gövdesi ılıktı hemen bezini degistirip pijamasini kalinlastirdim suan baktigimda bacaklari da sicacik govdesi de
S
Sema Ç.
6 Ekim 2025 06:56
İcine birsey giydirmeyin diyenleri bencede cok dinlemeyin benim deneyimim bu oldu ilk defa denedim bende
S
Sema Ç.
6 Ekim 2025 06:57
İcine birsey giydirilmemesi gerekiyormusdan kastim evin isisi 20-24 derece arasiysa oyle olmasi gerekiyormus kafalar karismasin
K
Kübra Y.
6 Ekim 2025 07:12
Bizim evimizin derecesi hep 22,5 idi bebeğim ilk doğduğundan beri. 1,6 tog uyku tulumu içine kısa kollu zıbınla uyuttum hep çorap ise çok ince bir çorap giydirdim. Üşüyüp üşümemesi gerçekten ense ve karından kontrol ediliyor. 1 yaşına kadar o çocuğun kendini üstüne örttüğümüz şeyden kurtaramaması daha tehlikeli gelmişti bana çünkü. 23 e yakın derecelerde o çocuk donmaz. Zaten tecrübe ettiğim kadarıyla da naçizane soğuk çocuğu hasta etmiyor rüzgar harici tabi.asıl çok terlemek ve soğumak hasta ediyor onu. Gece kontrol edemeyeceğim için uyku tulumu giydirip birsey örtmedim ben hiçte hasta olmadı çok şükür🙏🏻💙 merak etmeyin çocukların vücut direnci bizdencok daha fazla.ince pijama ile yatırmadım ama 1,6-2 tog uyku tulumu idealdir ben ikisinden birer tane alıp değiştirerek giydirdim ki bizde ince yorganile yattığımızzamanlardı.

Buse G. A. ..
Emzirme Danışmanı
10 Ekim 2025 20:47
Evet derece ve nem tercihiniz çok.doğru. Kuru ortamlar burun tıkanıklığına çok nemli.ortamlar küf mantar olusumuna neden olur. Odanizin isisina ve bebeginizin ayına göre uygun bir uyku tulumu tercihi.sorununuzu çözecektir. Tatlı uykular dilerim :))