Oda Ayrimi
122 görüntüleme

Yağmur Y.
20 Aralık 2025 12:29
Oğlum 8 ay 8 günlük odasına alıştırmaya çalışıyorum yılbaşından sonra da tamamen odasina geçireceğim bu konuda tecrübeleri olan annelerden fikir almak istiyorum odasına alıştırmak için neler yapabilirim

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
2 Ocak 2026 21:02
Merhabalar, kendi sürecimden bahsetmek isterim. Öncelikle odasında gündüz bolca vakit geçirdik. Oyun oynama alt değişimi Atıştırmalıklar yemek gibi.. Beşiğini odaya taşıdım. Direkt yatağa geçirmedim. Kendi yatağında yine yatmaya devam etti. Önce gündüz uykularını bir hafta sonra da tüm uykularını taşıdık. Eğer yakın zamanda bir tatil vs planınız varsa tatil dönüşleri alışmak için çok daha kolay oluyor. Farklı ortamdan sonra direkt odasında başlıyor olmak uyumu arttırıyor
R
Rabia D. ..
11 Ocak 2026 22:06
@Yaren İlayda Korman hocam lütfen görüp cevaplar mısınız Oğlum 20 aylık her şeye ağlıyor herşeyi hırlatıyor inat ediyor elinden bir şey alınsın anında sinirlenip ağlıyor bizlere vuruyor anne baba dede nene mama gitti baybay bitti ay ama haddi kelimeleri var yapma dedikçe daha fazlasını yapıyor en çok kafa mı karıştıran konu ise geçmeyen ağlama krizi siniri ve fırlatma ve vurma var ne yapabilirim

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
12 Ocak 2026 09:48
Rabia hanım merhaba,size vurmasına müsaade etmeyin, fiziksel olarak bebeğinizi durdurabilirsiniz. Uzun açıklama yapmaya ihtiyaç yoktur. Vurmaya izin vermiyoruz ya da ben vurmak için değilim şeklinde yanıtlandırabilirsiniz. Öfkeyi yönlendirebilirsiniz, yastığa vurabilirsin vb gibi. Bu tarz davranışlarına aşırı tepki vermeyin fakat bebeğiniz so nucunda da kazanç elde etmiyor olmalı.