Notch, Preeklampsi ve Devlet Hastanesinde Doğum
110 görüntüleme
Z
Zeynep B.
1 Ekim 2025 14:07
Gebeliğimin 14. Haftasında tek taraflı çentik görüldü. 20. Haftaya kadar düzelmesi beklendi ancak düzelmedi. 24. Hafta detaylı ultrasonda da durum devam edince kan sulandırıcı başlandı. Gebelik boyunca belirgin bir tansiyon problemim yoktu. 38. Haftada şiddetli baş ağrısı, gözlerde şimşek çakması, normalden fazla ödem ve tansiyon yüksekliği ile acile başvurdum. Doğum kararı verildi. Suni sancı aldım fakat devlet hastanelerinde sanırım böyle bir protokol var 3 gün sizi bekletiyorlar. Geceleri suni sancıyı çekiyorlar gündüz devam ettiriyorlar. Normalde özel hastanede doğum yaptığımda 8 saat sonunda doğum başlayıp bitmişti. Yalvar yakar 3. Günün sonunda su gelişim sağlandı ve açılma 6 cm’den 10cm’e kadar 2 saat içinde ilerledi. 3 ıkınmada normal doğumla kızıma kavuştum. Anlam veremediğim durum şu ki tehlikeli bir durum olabileceği öngörülüp doğum kararı verilip neden üç gün bekletiliyor. Anadolu yakası devlet hastanesinde doğum yaptım. Doğum öncesi süreç her ne kadar yıpratıcı olsa da gereksiz doğumun uzatılmasından bahsediyorum doğum sonrasında bebeğim ve benimle güzel ilgilenildi
Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.