Nefes Alamiyor. 11 Aylik Burun ve Geniz Tıkanıklığı
142 görüntüleme
B
Betül ..
5 Ocak 2026 21:48
11 aylik oğlum ilk defa hastalanıyor. Burnu tıkalı, hırıltılı ses geliyor sümüğü sarımsı. Sümküremiyor ve burnuna müdahale ettirmiyor. Iki defa serumfizyolojik ile temizlemeye çalıştığım ağlamaktan boğuluyor gibi oldu bıraktım. Yatağının altını yükselttim dik yatmasi icin. Ayak ucuna ıslak mentollu havlu koydum. Başının kenarına da sogan kestim. Burnu hala tıkalı ama onun icin ne yapabilirim rahat edebilmesi icin. Hafif öksürüğü de var.
B
Betül ..
5 Ocak 2026 21:51
Ateşi yok bu arada.
R
Rumeysa D.
5 Ocak 2026 21:53
Çok geçmiş olsun. Evinizde Nebulizatör var mı bilmiyorum ama varsa eğer varsa serum fizyolojik ile soğuk buhar yapabilirsiniz. Biz de o şekilde ilaçsız nefesini açıyoruz oğlumun. Bir de mentol 2 yaş altı için sakıncalı diye biliyorum. Ama tabii doktorunuz önerdiyse bir şey diyemem.Acil şifalar dilerim
R
Rumeysa D.
5 Ocak 2026 21:54
Bir de burnunu dik pozisyonda temizlemeye çalışın. Şırınga ile su sıkınca dik durumda olsun. İlk kez hasta olduğundan alışkın değil ondan panik oluyor büyük ihtimalle. Naçizane tavsiyem sakinliğinizi koruyup temizlemeye gayret edin

Afranur K.
5 Ocak 2026 21:56
Bu saatte kötü bi öneri olacak bu geceyi kurtarmayabilir ama streimar burun spreyleri var deneyebilirsiniz.
Belirtmediğiniz için soruyorum, serumla tam yıkatmasa bile yarı nemliyken aspirasyon cihazları ile burnu temizlemeye çalıştınız mı? Çünkü bence serumla yıkadıktan sonra birazcık çekim yapmak gerçekten normalden daha fazla etkili oluyor.
Siz de burnuna enjektörle serum sıkmak yerine flakonla bir iki damla burnuna damlatıp, dokuyu yumuşatıp, aspiratörle çekmeyi deneyebilirsiniz bence.
Belki yapmışsınzdır belirtmediğiniz için yazayım dedim
Belirtmediğiniz için soruyorum, serumla tam yıkatmasa bile yarı nemliyken aspirasyon cihazları ile burnu temizlemeye çalıştınız mı? Çünkü bence serumla yıkadıktan sonra birazcık çekim yapmak gerçekten normalden daha fazla etkili oluyor.
Siz de burnuna enjektörle serum sıkmak yerine flakonla bir iki damla burnuna damlatıp, dokuyu yumuşatıp, aspiratörle çekmeyi deneyebilirsiniz bence.
Belki yapmışsınzdır belirtmediğiniz için yazayım dedim
B
Betül ..
5 Ocak 2026 22:01
@Rumeysa Davarcı tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim, mentolün sakıncalı olduğunu bilmiyordum. Kaldırayım bari. Nebulizatörumuz yok malesef.. evet dizimde oturur hafif öne eğik pozisyonla denedim yapmayı ama zaptetmesi cok zor ve zoraki yapiyormusum gibi oldu galiba ondan da korktu. Tekrardan teşekkür ederim ❤️
B
Betül ..
5 Ocak 2026 22:03
@Afranur Keskin evet evet aspirasyonu denedim ama dediğim gibi burnuna dokundurtmuyor. Kafasını sürekli ceviriyor. Onu da denedim 😕

Afranur K.
5 Ocak 2026 22:12
O zaman STREIMAR ı denemenizi öneririm ama yine burnuna 1 fıs bile olsa dokunmanız gerekecek, inşallah zorluk çıkartmaz
B
Betül ..
5 Ocak 2026 22:25
@Afranur Keskin okadarini yapabiliriz herhalde yarin alıp deneyeceğim, teşekkürler❤️
Ö
Özge
5 Ocak 2026 22:45
Nefesini en rahat ettirecek şey serum ile temizlemek. Benim kızmda şu an da öyle doktorumuz bir yapıyorsan üç yap demişti. Beslenme öncesinde yapıyorum birde uykuya geçmeden önce yapıyorum şu anda nefes alması daha iyi. Sırtı sana dönecek şekilde oturt bi elinle kollarını tut öyle yapmayı dene. Ben bu şekilde yapıyorum çünkü benim kızımda temizlememe hiç müsade etmiyor 🥹 hava nemlendiricisi varsa onu da uyuduğu yere tak. Allah şifa versin inşallah 🙏🏼
B
Betül ..
6 Ocak 2026 08:00
@özge Açtımhava temizleyicigi ama burnu okadar dolu ki uyuyamadi doğru düzgün. Öksürüğüde arttı balgami çoğaldı sanırım doktora götürmem lazım artik teşekkürederim yinede🩵