Ne Yaptıysam Memeyi Bırakmıyor İmdat!!!

160 görüntüleme
A

Ayşe N.

15 Ekim 2025 22:23
Arkadaşlar 1 ay önce 15 aylik oglumda memeyi bırakmaya karar verdim ve gündüz beslenmesini kestim. İlk 3 4 gün zorlandık ama uyanıkolduğu için dikkatini dağıtmayı başardım ama geceleri salça mi sürmedim, saat 2 ler de parka mi indirmedim ne yaptiysam bırakmıyor. Son 1 haftadır da gece en az 15 kez kalkiyor emmeye ve yatağına koymaya bile fırsat kalmadan tekrar ağlıyor hiç susmadan. Gözlerini de açmıyor beni de duymuyor sadece ağlıyor. Daha ne yapabilirim artık çok yoruldum bu durumdan
Beyza E.

Beyza E.

16 Ekim 2025 04:35
Bebeğiniz daha çok küçük değil mi emzirmeyi bırakmak için, gündüz emmelerinde başarılı olmak geceye göre daha kolaydır çünkü oyalayabilirisiniz ancak Gece emmelerini aniden kesmeniz tavsiye edilmez. Yaşadıklarınıza bakılırsa daha bebeğinizde hazır değil gibi. Yine de çok istiyorsanız rutinlerinizi düzenleyiniz, Bebeğiniz emerek uykuya dalıyorsa ilk başta onu düzenlemelisiniz.Emmek yerine ninni, sarılma ve meme yerine su verebilirsiniz. Sonra gece emmelerini azaltmaya çalışmalısınız tamamen bırakmak uzun bir zaman alabilir. Lütfen salça gibi bebekte travma yaratacak şeylerden, rutinini bozacak meşguliyetlerden sakının ❤️öncelikle psikolojik hazırlık çok önemli siz de dinlenin tekrar yavaş yavaş deneyin ❤️
A

Ayşe N.

16 Ekim 2025 06:49
@Beyza Erkoç bebeğim hiç yemek yemiyordu ve sütüm de kendisine yetmiyordu. Bunlara ek olarak katı gıda yemediği için vitamin vs de çok düşük. Durum böyle olunca takipli olduğumuz doktor ile birlikte kesme kararı aldık. Uykuya geçme konusunda evet emerek uyuyordu onu bıraktık ama bırakmasına rağmen aklına gelirse mutlaka emmeden uyumuyor. Geceleri ben azaltmaya çalıştıkça kendisi hissedip daha çok emmek istiyor. Ve emmeden de bırakmıyor
A

Ayşe N.

16 Ekim 2025 06:51
Bunu nasıl aşarız bilmiyorum🥲🥲
Beyza E.

Beyza E.

16 Ekim 2025 10:40
Gece emmesini biraz daha sürdürebilirsiniz, siz de çok yoruluyorsunuzdur bu dönemde kendinize de dinlenmeye fırsat tanıyın naçizane ☺️ bir de bebeğinize anlatın, konuşun her şeyi, bu sütün çok azaldığını onun yerine güzel yemekler yiyeceğini, yavaş yavaş sütün tamamen biteceğini ama isterse annesinin hep yanında olduğunu, süt yerine su verebileceğini konuşun❤️
A

Ayşe N.

16 Ekim 2025 11:36
Evet Beyza Hanım ben de çok yoruldum bu süre içinde. Dediklerinizi uygulayacağım suyu geceleri teklif ediyorum ama kabul etmiyor yine konuşarak anlatacağım inşallah bu süreci de atlatırız. İlginiziçinteşekkürederim🥰
S

Sabriye N.

16 Ekim 2025 11:38
Merhaba şuanaybi durumu yaşıyoruz bizde dünbirakmaya başladık ama mama da içmiyor memeyi de artk istemiyor mama içmediği için bir sıkıntıolur mu acaba doktorunuz bu konuda ne söyledi size
A

Ayşe N.

16 Ekim 2025 12:20
@Sabriye Nur bebeğiniz kaç aylık? Benim doktorum bir yaşı geçtiği için sorun etmedi
S

Sabriye N.

16 Ekim 2025 13:04
15 ayligiz tam bizde inşallaholmaz mamayıne yaptıysam iciremedim
A

Ayşe N.

16 Ekim 2025 13:10
Aynen benim bebeğim de doğduğundan beri ne emzik ne mama ne de biberon tuttu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir