Ne Örtmeli?
176 görüntüleme

Ümran A.
18 Ekim 2025 17:25
Kızım neredeyae 5,5 aylık, odamızın sıcaklığı 24 derece nem ise 60-70 arası (nemi düşüremiyorum bir türlü :()
Pijama takımı ve kısa kollu zıbınla yatıyor. Üzerine ne örtmeliyim . Bana kalsa oda serin biraz ama battaniye çokmu olur bilemedim. Yardımcı olur musunuz ? 😌
Pijama takımı ve kısa kollu zıbınla yatıyor. Üzerine ne örtmeliyim . Bana kalsa oda serin biraz ama battaniye çokmu olur bilemedim. Yardımcı olur musunuz ? 😌

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
18 Ekim 2025 17:28
Merhaba24 derece ve bu nemle üzerini örtmenize gerek yok ama içiniz rahat etmiyorsa uyku tulumu edinin üzerini örtmeyin bebeğinzi tehlikeye atmayin

Ümran A.
18 Ekim 2025 17:29
Teşekkür ederim Fatma hanım , dikkate alacağım 🐣

Betül D.
18 Ekim 2025 17:39
Ayy lütfen bebişin üstünü örtmeyin. Odanın sıcaklığı gayet güzel üşümez hiç korkmayın. İnanın bebişleri soğuk değil sıcak hasta ediyor. Nemi düşürmek için de dehumidifer (nem alma cihazı) var, bi onlara bakabilirsiniz baya faydası oluyor🫠

Ümran A.
18 Ekim 2025 17:58
Teşekkür ederim betül hanım, ah bir
de ben evham yapmasam da kendimi ikna edebilsem sıcak olduğuna :(
Aynı odada uyuyup ben üzerimi örtünce istemsizce kızımı da katkat örtmek istiyorum :/
Dediklerinizi dikkate alacağım 🐣
de ben evham yapmasam da kendimi ikna edebilsem sıcak olduğuna :(
Aynı odada uyuyup ben üzerimi örtünce istemsizce kızımı da katkat örtmek istiyorum :/
Dediklerinizi dikkate alacağım 🐣
G
Gökçin N.
18 Ekim 2025 17:59
Uyku tulumu alın en azından içiniz rahat etsin. Bebeklerin üstüne birşey örtmüyoruz güvenlik için. Uyku tulumu alırken tog değerine dikkat edin. Sizin da sıcaklığınız için 1 tog yeterli olacaktır.

Ümran A.
18 Ekim 2025 18:00
Teşekkür ederim gökçin hanım

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
18 Ekim 2025 18:02
Aynı his bendede var oda 26 derece dusuremiyorum kendi üzerimi örttüğum için vicdan azabı çekiyorum ama saçma oğlum böyle mutlu sıcağı hiç sevmiyor rahatlamak için tulum aldım onla bile terledi 😅kabul etmeliyiz ki onlar bizden çok farklı bir metabolizmaya sahip

Ümran A.
18 Ekim 2025 18:03
Haklısınız fatma hanım,kabullenmem lazım galiba bu durumu 😂

Ayşegül A.
18 Ekim 2025 23:25
Ben owli uyku tulumu aldım 1 tog olandan.ilk kez şuan giydirdim.oda sıcaklığı 23-24 derece oluyor.İçine ne giydirceğimi bilemedim.23 derecede uzun kol badi yada kısa kol alt üst pijama giyilmesi gerekiyor yazıyor.odanın ısısı sabaha karşı değişiyor yani 23 ile 24 arası olduğu için napıcamı bilemedim.ince uzun kol alt üst pijama giydirdim ama terler mi diye düşünüyorum.bi de belli olmaz belki üşür😂 onun giydiği tulumdan daha kalın benim örtüm mesela😅 ilk kez tulum giyoruz bi de deneme yaparak öğrenicem sanırım.ense ve göğüsten anlaşılıyor üşüyüp üşümediği diyorlar ama ensesi serin göğsü sıcak😅 nasıl anlıcamki ben böyle😂

Ümran A.
19 Ekim 2025 05:40
@Ayşegül Aydın annelik = delilik mi diyorduk 😂 gerçekten düşünmek annelikten daha zor galiba ben de 1 tog uyku tulumu aldım ama kullanamadım daha içine ne giydireceğime karar veremediğim için. Kendime göre hareket etsem terden sırılsıklam olacak etmesem içim rahat etmeyecek🥲
Doğru yolu deneye deneye bulacaz inşallah , kolaylıklar diliyorum size de Ayşegül hanım 🐣🥰
Doğru yolu deneye deneye bulacaz inşallah , kolaylıklar diliyorum size de Ayşegül hanım 🐣🥰

Ayşegül A.
19 Ekim 2025 06:24
@Ümran Asil galiba😂 oda sıcaklığına göre tog değerine göre ayarlama yapıcaz artık.test ettim ilk başta ensesi soğuktu.gece ara ara kontrol ettim ensesi ısındı normal sıcaklıktaydı.gece emerken terlediği için ensesi tabi soğuyor.o yüzden de anlayamıyorum normal uyurken üşüyor mu terliyor mu diye.belli bi soğukluk ensesinde kalıyor çnkü.bu gece de daha ince sadece üst uzun zıbın giydiricem.oda 23 e düşebiliyor çnkü.bakıcam duruma göre terleme üşüme varsa kısa kol giydicem.böylelikle yarın öğrenmiş olurum 😂😂 teşekkür ederim size de kolay gelsin😊