Ne Olur Yardımcı Olun Uyku Reddi…

185 görüntüleme
T

Tuba A.

29 Eylül 2025 09:41
Bebeğim 2 gün sonra 4 aylık olacak, son 2 aydır giderek artan bir uyku reddimiz var. Ne zaman uyutmaya çalışsam bas bas ağlıyor, kendini kucağımdan kurtarmaya çalışıyor, gözlerini ovuşturuyor, yattığımız odaya girmek istemiyor vb bir sürü şey. Her pozisyonda yatırmayı denedim ama artık kollarım, bedenim ve sinir sistemim dayanmıyor. Artık ikimiz içinde işkenceye dönüştü. Saatlerce uğraşıyorum yatağına koyunca ya hemen ya da 3 dk sonra gözünü açıyor. Bende artık dayanamıyorum sürekli ağlıyorum. Eşimi de kabul etmiyor asla başka destekçim yok. Ne olur yardımcı olun bana…
Ümran A.

Ümran A.

29 Eylül 2025 09:53
Öncelikle sakin kalarak yaklaşım sağlayın ve siz çok iyi bir annesiniz bunu hiç unutmayın ❤️
Anlıyorum sizi ben de aynı süreçteyim. Kızım 4,5 aylık sadece beni istiyor eşimde durmuyor asla ve gurbetteyim destekçim de yok hiç.
Sakin yaklaşın uyuyacağı odada değil de başka karanlık bir odada kucağınızda sakinleştirmeye çalışın. Ben kızımda onu uyguluyorum odaya girdiğimiz anda ağlamaya başlıyor sanki canı yanmışcasına , ben de başka bir odada kucağımda sakinleştirip mayıştırıyorum
T

Tuba A.

29 Eylül 2025 10:07
Teşekkür ederim Ümran hanım eminim sizde çok güzel bir annesinizdir . Son günlerde dediğinizi yapıyorum yine aynı problemi yaşıyorum. Konu uyku olunca el kadar bebek kendini parçalıyor. Nasıl önüne geçeceğimi bilmiyorum. Başta sadece akşam uykularıydı şimdi tüm zamanlarda aynı. Önceden omuzunda uyuyordu şimdi onu kabul etmiyor, bacakta sallamayla da asla kalkamıyorum kıpırdasam uyanıyor, kucağıma alıyorum işkence şeklinde saatlerce sürüyor. Beşiğinde yatmıyor zaten. Ana kucağında da zorla kısa bir uyku çekiyor sadece.
Ümran A.

Ümran A.

29 Eylül 2025 10:19
4. Ay atağından kaynaklı muhtemelen hepsi geçecek ama geçinceye kadar biraz fazla yıpranacağız galiba 🥲 Kolaylıklar diliyorum umarım tez vakitte geçer tüm huysuzlukları 💕
T

Tuba A.

29 Eylül 2025 10:21
Teşekkür ederim inşallah 🥲❤️
B

Betül K.

29 Eylül 2025 12:28
Merhaba Tuba hanım. 29 unda biz de 4. Ayımıza gireceğiz ama yaklaşık 2 haftadan beri uyku reddi yaşıyoruz. Uyusun da ne şekilde uyursa uyusun diyorum artık yatağa yatırıp yalnız bıraktığımda uyku süresi 5/10 dk oluyor. Daha fazla uyusun diye kucağımda tutuyorum uyku süresi biraz daha uzun oluyor. Ya da yatağa yanıma alıp odayı gündüz de olsa loş bir hale getirip ninni pişpiş açıyorum ben yanında olduğum için de biraz daha fazla uyuyor. İş güç yemek ne varsa bıraktım sürecin geçmesini bekliyorum diğer türlü çok yıpranıyor insan.
T

Tuba A.

29 Eylül 2025 12:48
Allah sizinde yardımcınız olsun Betül hanım. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz :(
B

Betül K.

29 Eylül 2025 12:53
Teşekkür ediyorum🤍 tüm annelere güç versin rabbim🌸
S

Seda Ö.

29 Eylül 2025 16:03
Trendyolda hamaklar var onlardan alıp sallayabilirsiniz benim bebeğim koliktı doğduğundan beri ya hamakta ya örtude sallıyorum 5 aya girecez uykuya direnç bizdede var düzeleceğine dair umudumu kaybettim artık sallayarak uyutuyorum mecburen🥲
B

Betül K.

29 Eylül 2025 19:16
Hamağa alışınca dışarıda uykuyu nasıl sağlıyorsunuz. Yani ona alışırsa başka yerde uyumazsa diye tedirginim yoksa uykuya geçişi kolaylaştırdığını duymuştum hamağın
T

Tuba A.

29 Eylül 2025 19:19
Örtüyle denedik bana mısın demiyor. Bende araştırayım bu hamağı bi teşekkür ederim ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir