Nasıl Kilo Aldırabilirm
229 görüntüleme
A
Ahsen A. ..
24 Ekim 2025 21:58
Merhaba kızım 6.5 aylık doğdu doğalı kiloyla ilgili yorumlardan bunaldım artık 2620 kilo 49 cm doğdu ilk 2 ay 1 kilo almıştı 3 ay 600 gram 4 ay daha az ve şunda6 aylık sağlık ocağında 6430 çoktı 6300 diyelim dedi hemşire kıyafetlerden ötürü 67cm boy 43 cm baş çevresi Etrafımızdaki insancılların demedikleri kalmıyor, çoçuğa bakamamışsın kilo almamış böyle 6 aylık bebek mi olur oyuncak bebek gibi ogerçekten takmıyorum diyorum ama her tartıya girince strese giriyorum insanlarla görüşmek dahi istemiyorum sadece anne sütü alıyordu 5.5 aylıkken ek gıdaya geçtik tadımlar bitti şuan kahvaltı ve akşamda sebze püresi yiyor ara öğünde armut veya şeftali veriyorum Ne yedirebilirim pirinç unu dışında kilo alması için mamada vermelimiyim biliyorum artış oluyor kilosunda ama gerçekten boyuda uzun olduğu için mş neden bilmiyorum çok daha küçük gözüküyor zaten çok hareketli bi bebek 3 aylık olmadan döndü 5.5 aydan beri emekliyor yerinde durmuyor

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
24 Ekim 2025 22:33
Merhaba eğer ek gıdayı ilk dokuz ayda anne sütü veya mamanın yerine koyarsanız kilo kaybı yaşayabilirsiniz önceliginiz anne sütüara öğün olarak ek gıda olmalı. Kilonuz doktorunuz persentil egrisinde normal diyorsa lütfen insanları kafanıza takip bebeğinize eziyet etmeyin kilo aldırmak isterken bebeği beslenme bozukluğuna surukleyebilirsiniz. Bırakın bebeğiniz kendi hızında büyüsün
S
Sema
24 Ekim 2025 22:41
Benim kzımda aynıydı diyebilirim kilo olarak. Neden zayıf o kadaröok diyen oldu ki moralimi bozmaktan başka bir şey değil i. İnanın sıkmayın canınızı zamanla güzel kilo alıyorlar.zaten suan ek gıda için gayet yeterli çok yemesini bekleyemeyiz. İlk öncelik anne sütü sonra ekgıda. Püre değil de daha çok ezerek verirseniz daha iyi ilerlersiniz ilerde.canınızı sıkmayın. Kızım büyüdüde 4 yaşına yaklaştı bile. O günlerde geride kalıyor biraz zaman lütfen. Sağlıklı olduktan sonra geri kalanın önemi yok her bebeğin gelişimi farklı unutmayın
N
Nida Ç.
24 Ekim 2025 22:57
Aynı durumu yaşıyoruz banada sütün yaramıyor mu diyen , prematüre mi doğdu diyen , büyümemeye yemin mi etmiş diyen ohoo neler diyorlar neler benim kızımda aynı ölçülerde amaan ya sallamıyorum artık çünkü cocugun fıtratı bu bende cok minyon bir bebekmişim şimdi boylu posluyum insanlarımız alışmış şişko kat kat boğumları olan bebek görmeye oyüzden saçma sapan yorum yapıyorlar
M
Mine G.
24 Ekim 2025 23:28
Her bebek gürbüz ve kolları ayakları boğum boğum olacak diye bir kural yok demek ki sizin bebeğiniz minyon bir bebek. O çok konuşanlara kulağınızı kapayın ve hiç sallamayın :) doktorunuz yada sağlık ocağı hemşireniz sorun varsa sorun var der

Azize C.
25 Ekim 2025 00:10
Neden kıloya bu kadar takılır anlamama doktor çocuğun saglıyvıyla ılgılı bırsey dedımı cevreye goremı gelısım gerılıgı dıypsunuz buna doktor karar verır lütfenkılo ıyı bırsey mıs gıbı cocu doldurmayın bırakın. Buna doktor karar versın çevre degıl boyu gayet güzel uzun yanı boyu uzun dıye gostermıyo olabılır ama doktor bısı demeden çerçeve söylenoyoe dedı doye canınızı sıkmayın .
Z
Züleyha S.
25 Ekim 2025 03:20
Benim bebegim 3000 grm dogdu emme sikintimiz vardi agzini kitliyor hic acmiyor yapmadigim kalmadi ayakta emzirdim hoplattim emsin diye banamisin demiyor simdi 4 ,5 aylik ve 5300 ne yapmaliyim bilmiyorum doktor bu ay biraz dusuk almis dedi

Elif i. c.
25 Ekim 2025 04:14
Benim bebeğimde yedi aylık 2080 gram 42 cm doğdu şuan 6 aylık 6900 kg 64 cm hiç kafaya takmıyorum önemli olan sağlıklı olması kilo bi şekilde alınır kimseyi dinlemeyip moralinizi bozmayın çocuğunuzun en çok neşeli enerjik bi anneye ihtiyacı var zamanla büyürler elbette ❤️
A
Ahsen A. ..
25 Ekim 2025 08:46
Fatma hanım ama sütümde yaramıyor heralde mamada içmiyor biberonı ve emzik tutmuyor bende ek gıdayla kilo alır mı diye düşünüyorum
A
Ahsen A. ..
25 Ekim 2025 09:12
Elif hanım düzeltilmiş 6 aylık mı çok güzel toparlamış maşallah biz 6.5 aylığız o kadar yokuz boyu var ama kilosu yok
A
Ahsen A. ..
25 Ekim 2025 09:18
Sema hanım İnşlalah bende o günleri görürüm püre derken blend etmiyorum buharda haşlayıp çatalla eziyorum her bebeğin gelişimi farklı ama annelik böyle bişey hatta biliyorum büyütünce zayıf olmanın avantajlarını yaşayacak bende hep yiyip kilo almayan bir insanım boyumda ortalamanın bi tık üzerinde banada ye ye kilo al diyorlardı düşünün 30 yaşıma yaklaştım gülüp geçiyordum kıskanmayın falan diyordum hatta ama işte annelik başka bişey ya şu sıralar başka bişey düşünemiyorum yolda gören insanlar bile küçücük oyuncak bebek gibi falan diyorlar herşeyi küçük ağzı burnu yüzü 😂 birtek boyu dışında
N
Nazan S.
27 Ekim 2025 07:45
İnanmıyorum gerçekten insanlara bizim de hastane takipli 12 aylık 72 cm 7600 Gr sınırda dedi neden size böyle yapıyorlar ki emeklemedi yürümüyor takmayın kafanıza
E
Esra A.
27 Ekim 2025 12:47
Kızlar bol kefir içirin, jersey sütünden yoğurt yapın ve özellikle kahvaltıda kaymak yedirin , tahin pekmezle , benim oğlum mama kullanıyo ve biliyosunuz mama kilo aldıran bişey ama bu dediklerim mamadan daha cok kilo aldırdı, ve öğünlerinize ekmek ekleyin siyah ekmek,
A
Ahsen A. ..
27 Ekim 2025 13:36
Biz henüz o kefir içemeyiz heralde doktora gidince onu soracağım he zaman başlayalım diye benim kızım yoğurt sevmiyor ilk kaşıktan sonra açmıyor ağzını zaten ilk 3 ay ben ne zaman süt içsem yoğurtu fazla yesem gaz yapardı bakalım inşallah alıştırırız yoğurta kefire tahşn başlayacagız zaten
A
Arzu.G
27 Ekim 2025 19:07
oğlum 3 kilo doğdu 6 aylıkken 5 kiloydu mama takviyesine rağmen .gurbette bi başıma olduğum halde benzer zorbaliklari goruntulu konuşmalarda 3-4 gunluk memleket ziyaretlerinde çok yaşadım. Özellikle ilk 6 ay psikolojimi oyle bozdular ki buna birkaç hemşire doktor da dahil . çocuğum saglikliydi hep çok şükür ama insan o zamanlarda idrak edemiyor tabi sizi cok iyi anlıyorum. Ek gidaya 5.ayda başladim sutum yaramıyor diye .Evet biraz kilo aldı güzel yedi ilk zamanlarda .ama hiçbir zaman tombik bir bebek olmadı hep minyondu .tam olarak bu benim oğlum minyon cunku ben de minyonum babası da minyon .sonra saldım dusunmedim beslenmesine sağlıklı yağlar kuruyemisler ekledim atomlar yaptım. Şuan 14 aylık gelişimi de güzel kilo da alıyor yasitlarini da yakaladı çoksukur ama hala minyon etli butlu boylu poslu degil :) yani sağlığında bir sorun yoksa bir hastalığı sorunu yoksa bırakın endişe etmeyin insanlar hep konuşacak birşey bulur zaten memnun olmazlar. Bir de alerjisi yoksa bal haricinde besin kısıtlaması yapmaniza gerek yok yavas yavaş azar azar herşeyi verebilirsiniz