Mukuslu Kaka
77 görüntüleme
E
Esra Y. ..
26 Ekim 2025 13:17
Merhabalar
Bebeğim 11 aylık 5. Ayda ek gıda sürecine başladık o zamandan beri sürekli devam eden kabizligi vardı çocuk gastroenterolojisinin takibinde yaklaşık 4 aydır duphalac kullanıyordu sabah akşam 1 yemek kaşığı şeklinde ama o da ise yaramıyordu
Bu süreçte bende ülseratif kolit olduğumu öğrendim 1 hafta önce bana pentasa fitil ile ilaçtedavisine başlandı bu sabah bebeğim cıvik mukuslu ve çok az kanlı kaka yaptı 2 kez bu ilaçtan kaynaklı olabilir mi ilacın yan etkisi ishal ve süt ile bebeğe çok az miktarda geçiyor
Bebeğim 11 aylık 5. Ayda ek gıda sürecine başladık o zamandan beri sürekli devam eden kabizligi vardı çocuk gastroenterolojisinin takibinde yaklaşık 4 aydır duphalac kullanıyordu sabah akşam 1 yemek kaşığı şeklinde ama o da ise yaramıyordu
Bu süreçte bende ülseratif kolit olduğumu öğrendim 1 hafta önce bana pentasa fitil ile ilaçtedavisine başlandı bu sabah bebeğim cıvik mukuslu ve çok az kanlı kaka yaptı 2 kez bu ilaçtan kaynaklı olabilir mi ilacın yan etkisi ishal ve süt ile bebeğe çok az miktarda geçiyor

Betül ..
26 Ekim 2025 14:10
Duplahac sonrası bizdede hafif kanlı mukuslu kaka gözüktü.Gaita testi yapıldı kan ultrason derken Birşey çıkmadı.Yine de muayeneye götürün
E
Esra Y. ..
26 Ekim 2025 14:49
Duphalac normalde hiç ise yaramıyordu bizde bende 1-2 gün önce vermeyi kestim benim kullandığım ilacın sütten ona geçtiğini düşünüyorum ama emin de degilim

Betül ..
26 Ekim 2025 15:05
1-2 gün önce vermeyi kestiyseniz o zaman sütünüzden geçme ihtimali olabilir