Meyve Süzgeci
84 görüntüleme
S
Sümeyye S.
18 Eylül 2025 12:19
6. ayda tadımlara başladık şuan 7 ay 21 günlük yeni yeni meyve tattırıyoruz. Katı gıda konusunda sanırım çok yavaş ilerliyoruz bu sorun olur mu bilmiyorum uzman arkadaşlar bununla ilgili bilgilendirirlerse çok sevinirim. Sağ, sol alt ön kesici dişleri çıktı. BLW yapmak, meyveyi bir dilim şeklinde eline verip yemesini sağlamak istiyorum ama endişeleniyorum. Çünkü; havuç verdik örneğin o iki dişle baya kopara kopara yiyor, kakasından da olduğu gibi çıkıyor ara ara yutmakta zorlanıyor benim aklımı alıyor. 😥 Havucu böyle yapıyorsa armut, şeftali düşünemiyorum diyerek meyve süzgeci kullanmaya başladık, 1-2 kez. Ne yapmalıyım doğru mu yanlış mı bu şekilde yapmak.
R
Rüm ..
18 Eylül 2025 12:42
Uzman değilim bu konuda ama fikrimi söyleyeyim benim bebeğim 8 aylık çatalla ezip veriyorum yutmaz diye kavun öylece elimdeyken tattırayım dedim bogazına kaçtı aniden kopardı baya telaşlanmıştım ama olması gereken ezmeden vermekmiş bende cesaret edemiyorum o yüzden ne çok eziyorum ne de bütün şeklinde bırakıyorum sizin de bebeğiniz 7 aylıkmış o yüzden çatalla ezerek vermeyi deniyebilirsiniz 7 aylık olduğu için belki sindirememiştir diye düşünüyorum. Tadımlarda bende 5 aylıkken başladım ama meyve sebze ayırt etmedim tabi bi gün verdiysem on gün vermedim düzensiz gittim ama sonradan tamamen çorbası meyvesi kahvaltısı şeklinde öğünlere düzenli başladım
S
Sembo
18 Eylül 2025 13:09
Havuç zaten çok tehlikeli elinizle ezemediğiniz her yiyecek tehlikeli elmayı havucu armutu haşlayarak verebilirsiniz muz yumuşak şeftali bunları direk verebilirsiniz sert olan yiyecekler boğulma tehlikesi yaratır