Metabolizma Hızı
95 görüntüleme

Serap A.
6 Ekim 2025 19:20
Merhabalar, bebeğim 15 aylık. Ek gıda sürecimiz başladığından beri neredeyse her yediğinden sonra kakasını yapıyor günde bazen 5 bez değiştiriyoruz bu yüzden kilo alımında da problem yaşıyormuşuz gibi düşünüyorum

Emine D.
6 Ekim 2025 19:21
Meden yorumumu sildiniz ki

Serap A.
6 Ekim 2025 19:24
Yok yanlış anlamayın lütfen yorumunuzu silmedim, konuyu diş olarak seçip o konu başlığı altında yazmışım o yüzden komple silip tualet kısmına tekrar yazdım

Emine D.
6 Ekim 2025 19:26
Anladım tam bir şey yazıyordum şunu söylemek istiyorum 28 yaşındayım ve benden 10 kilofazla yada 5 kilo az ayn ıyaşta çeşit çeşit bir sürü insan var ve hiçbirimiz sağlıksız değiliz bence çok kafanıza takmayın osman hoca hep genel durum iyiysi aşırı düşük veya aşırı yüksek rakamlar yoksa kilo sadece bir rakamdır diyo

Serap A.
6 Ekim 2025 19:29
Evet çok doğru, dediğim gibi tam da sınırda çok düşük veya yüksek değil kafama takacağım bir durum değil ama işte her gören aynı tepkiyi verince acaba bu kadar çok tualetini yapıyor olmasından kaynaklı kilosuzluk mu diye düşünüyorum çünkü iştahı iyi, kan idrar bir problem yok, bir sağlık sorunu yok çok şükür sadece her yemekten sonra mutlaka kaka yapıyor bu normal mi onuda bilemiyorum devlet hastanesi takipli olduğumuz için pek iyi bir doktora denk gelemedik tam net cevaplar hiç yok maalesef

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 19:32
Bebeğinizin çok kaka yapması yediği besinlerin ona yaramadığını göstermez vitamin demir vs gibi değerleri normalse kilo alması da gerekmez sağlıklı bebek kilolu bebek demek değildir. Etrafınızdaki insanlara söyleyin kendi işlerine baksınlar canınızı sıkmayın hiç 💕

Serap A.
6 Ekim 2025 19:59
Çok şükür vitamin demir kan idrar hiçbir problemimiz yok 🙏🏻nasıl doğru bir cümle sağlıklı bebek demek kilou bebek demek değildir hemen bu cümleyi ezberliyorum ve kilosu mu az, kilo mu vermiş çocuk dediklerinde yapıştıracağım 😯😂💕
B
Buket K.
6 Ekim 2025 20:00
Eğer yediği şey 12saatten kısa sürede dışkıda görülüyorsa besinlerin tam sindirilmeden geçtiğini düşünebiliriz.Bu durum bağırsak emilim yüzeyi zarar görmüş olabilir.Geçirgen bağırsak olasılığı artar.Vitamin mineral eksiklikleri,gıda intoleransları,kilo boy düşüklüğü görülebilir.Geçirgen bağırsağın en belirgin özelliği dışkı sayısının fazla olması ve kıvamının cıvık olması.Birde zonulin testiyle anlaşılabiliyor.Geçirgen bağırsakta kullanılan iki besin biri hindistan cevizi yağı diğeri ilik suyu.(İnstagram sayfası hastalanmayancocuk)Lütfen takip edin.

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 20:25
@Serap Avcı hekiminiz sorun olmadığını söylüyorsa zayıf diyen insanların ne düşündüğü bırakın kendilerine kalsın. Dünya obezite ile savaşıyor. Kof şişman olacağına sağlıklı olsun 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Serap A.
6 Ekim 2025 20:46
@Buket Karataş ınstagram sayfanıza baktım pancar işini bir deneyeceğim duruma göre bir doktora danışacağım teşekkür ederimm