Merak Edilen Soruları Diyetisyene Soruyorum
215 görüntüleme

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
5 Kasım 2025 13:10
Selamlar Sevgili anneler/babalar ve tüm bakım verenler 💕
Ek gıda dönemi çok kafa karıştırıcı olabiliyor 🤯 ben de ek gıdaya geçtiğimizde kafamdaki soruların cevaplarını Fatma’ya sormaya başlamıştım ve bunun üzerine 3 soru üzerine kurulu videolarımız başladı.
Siz de bu konu hakkında @fatma atagün ‘e sormak istediğiniz soruları yazarsanız ben de sorularınızı sorarım ☺️
İşte sorduğum bi kaç soru ve cevapları 👇🏼
Yeni başlayanlar için:
https://www.instagram.com/reel/DQXHlljiB5f/?igsh=c2txNXduMHkyNDM1
Tavuk, tahin ve tatlı gıdalar 🤯😵💫
https://www.instagram.com/reel/DQq8NlsjbiP/?igsh=ZHI2bTY1NWdzbnJ5
Ek gıda dönemi çok kafa karıştırıcı olabiliyor 🤯 ben de ek gıdaya geçtiğimizde kafamdaki soruların cevaplarını Fatma’ya sormaya başlamıştım ve bunun üzerine 3 soru üzerine kurulu videolarımız başladı.
Siz de bu konu hakkında @fatma atagün ‘e sormak istediğiniz soruları yazarsanız ben de sorularınızı sorarım ☺️
İşte sorduğum bi kaç soru ve cevapları 👇🏼
Yeni başlayanlar için:
https://www.instagram.com/reel/DQXHlljiB5f/?igsh=c2txNXduMHkyNDM1
Tavuk, tahin ve tatlı gıdalar 🤯😵💫
https://www.instagram.com/reel/DQq8NlsjbiP/?igsh=ZHI2bTY1NWdzbnJ5
G
Gülşah C.
5 Kasım 2025 18:39
6 aylığız ek gıdaya geçtik fakat hep kabız nasıl giderebiliriz

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
6 Kasım 2025 12:47
@Gülşah Cihan ilk videoda buna benzer bir soru sordum ben de Fatma’ya, sanırım başa dönüp miktarı küçültüp lif ve sıvı oranını arttırmak gerekiyor ama kendisi daha doğru cevap verir ☺️ bu soruyu da ayrıca soracağım kendisine bu hafta 🙏🏼@Fatma Atagün

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
6 Kasım 2025 13:39
Kabızlık ebeveynlerin en sık zorlandığı konulardan..@Nazlı Güleç Baca belki küçük tarifler bile verebiliriz
D
Dilay Ş. ..
6 Kasım 2025 15:59
@Nazlı Güleç Baca merhabalar bebeğim 10 buçuk aylık yaklaşık 1 ay önceye kadar ek gıdayı çok güzel bir şekilde yiyordu 1 aydır kesinlikle yemek istemiyor ağzımda bekletip yutuyor ve midesini bulandırıp kusuyor yada hiç bit şekilde açmıyor ağzını diş den dedim ama diş çıktıktan sonra da devam etti bir de üstüne nezle oldu2 gündür hiç bir şekilde mama da kabul etmiyor ne yapmam lazım

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
6 Kasım 2025 18:41
Dilay hanım, nasıl biz hastayken veya dişimiz ağrırken/hassasken pek bişey yemek istemeyiz bunu da öyle düşünün, bence rutin zamanlarda yeme sorunu olmayan bir çocuğu böyle geçiş dönemlerinde zorla yedirmek (anneler olarak üzülüp aç kalmasın diye ısrar ediyoruz) sadece besin reddine sebep olur. Siz zamanı gelince mamasını/memesini ve ek gıdasını teklif edin o istediği kadarını alsın 🙏🏼 kendinizi strese sokmayın, sevdiği bir form çeşit illaki vardır nasıl yiyorsa öyle koyun önüne, isterse zaten her türlü yer ☺️
C
Ceren A.
7 Kasım 2025 18:02
Merhabalar ek gıda reddi yaşıyorum ilk günden beri 7.5 aylık, ellerini çırpıyor direkt hem kaşıkla hem elimle beslemeye çalıştığımda da almıyor çok zor bir durumdayım. Su dahi içiremiyorum

Özdemir
11 Kasım 2025 11:31
Benim de bebeğim 1 yaşına girecek yemek yemeyi reddetmeye başladı bi anda ama yoğurtla karıştırıp verince yiyor ne yapmalıyım ? Danıştığım bi doktor verme öyle alışır dedi ama vermeyince de aç kalıyor öneriniz nedir

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
11 Kasım 2025 11:35
@Ceren Aslan bi yukarıda yazdığım yorum sizin için de geçerli, bence ısrar iyi sonuç getirmez. Meme veya mama ne istiyorsa biraz serbest bırakın öyle beslensin zaten 7.5 ay hala tadım zamanı neredeyse

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
11 Kasım 2025 11:37
Özdemir, sizi etiketleyemiyorum. Bence karıştırarak vermeyin özel bir sağlık sorunu ve besleme zorunluluğu yoksa. @Fatma Atagün bu karıştırarak verilen yemekler hakkında ne düşünüyorsun?

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
11 Kasım 2025 15:27
Bende etiketleyemedim @Nazlı Güleç Baca 🙈 Hem bebeklerin damak tadının gelişimi açısından hem de bazı vitamin ve minerallerin emilimi açısından sürekli her şeyi karıştırarak vermek doğru bir uygulama değil. Bebeklerde geçici dönemlerde reddetme görülebiliyor sabırla beklemek gerekiyor. Hem burda hem instagram sayfamda konuya dair detaylı yazım mevcut. Reddetme sebeplerini oralardan inceleyebilirsiniz